Szafnauer blijft bij Aston Martin: 'Allemaal sensatie en misinformatie' Formule 1
Formule 1

Szafnauer blijft bij Aston Martin: 'Allemaal sensatie en misinformatie'

Szafnauer blijft bij Aston Martin: 'Allemaal sensatie en misinformatie'

Otmar Szafnauer gaat zijn huidige team, Aston Martin, niet verruilen voor Alpine. Dat maakt de Amerikaan bekend op zijn Instagram. De geruchten over een potentieel vertrek bij Aston Martin kwamen eerder deze week de wereld in. Szafnauer zegt nu dat het gerucht door de media een eigen leven is gaan leiden, waardoor er veel misinformatie is verspreid. 'De geruchten zijn pure media-speculatie en niet gebaseerd op de waarheid.'

Volgens AUTOhebdo ging Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer Aston Martin verlaten om aan de slag te gaan bij Alpine. Hiermee zou de Amerikaan huidig directeur Davide Brivio vervangen, omdat Brivio de stap gaat maken naar MotoGP. Volgens de geruchten is Szafnauer populair bij de medewerkers van Aston Martin, maar zijn er problemen ontstaan tussen hem en Lawrence Stroll. De Amerikaan zou het team niet leiden zoals Stroll senior dat graag ziet.

Dit gerucht wordt door een persoonlijk statement van Szafnauer ontkracht. De Amerikaan voelde er in eerste instantie weinig voor om persoonlijk te reageren op deze verhalen. Ook Alpine-directeur Laurent Rossi werd gevraagd naar deze mogelijke overstap van Szafnauer, maar het team wilde er niet verder op in gaan. 'We willen het seizoen gewoon zo sterk mogelijk eindigen en de vijfde plaats in het klassement behouden', aldus Rossi.

Vettel hoopt op aanblijven Szafnauer

Dit seizoen maakte Sebastian Vettel de overstap van Ferrari naar Aston Martin. De Duitser zegt dat Szafnauer een belangrijke rol speelde in deze overstap. 'Hij zocht contact met mij en wilde me direct al voorstellen aan het team', zegt Vettel tegen The Race. Ik kan het ook al heel lang goed vinden met Otmar. Hij is een sympathieke man en daarnaast ook een hele slimme teambaas. Hij is altijd al een belangrijk onderdeel van het team geweest en ik hoop dat hij dat blijft', besluit de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws