Verstappen is echte teamspeler: 'Afstellingen worden aan de andere kant van de garage overgenomen' Formule 1
Formule 1

Verstappen is echte teamspeler: 'Afstellingen worden aan de andere kant van de garage overgenomen'

Verstappen is echte teamspeler: 'Afstellingen worden aan de andere kant van de garage overgenomen'

Max Verstappen vertelt dat zijn relatie met teamgenoot Sergio Pérez goed is. Na de Grand Prix in Brazilië ontstond er ophef, omdat de Nederlander een teamorder van Red Bull Racing niet zou hebben opgevolgd. Pérez eindigde daardoor achter de tweevoudig wereldkampioen en er werd gespeculeerd dat dat een breuk in de relatie tussen de coureurs zou hebben veroorzaakt.

Verstappen geeft aan dat er van de speculaties niks waar is. 'Onze relatie is goed. Het is eigenlijk zoals het altijd is geweest', zo meldt de Nederlander bij Picture Perfect, een documentaire van Viaplay. 'Als ik het uit zou leggen, dan begrijpen mensen het nog steeds niet. Ze snappen niet wat er gedurende het seizoen achter de schermen gebeurt. Mensen denken ook dat ik geen teamspeler ben, terwijl ik juist heel open ben.'

Dat mensen niet snappen wat er achter de schermen gebeurt, is iets dat Verstappen eerder ook al benadrukte. Na het moment van de Braziliaanse Grand Prix verschenen op sociale media snel video's van fans die merchandise van de coureur doorknipten of weggooiden, zonder dat zij wisten wat zich precies afspeelde bij het team. Ook kregen de 25-jarige en zijn familieleden bedreigingen.

Verstappen: 'Ik houd nooit wat achter'

De tweevoudig wereldkampioen legt uit hoe de samenwerking is met zijn team. 'Ik werk altijd met GP (Gianpiero Lambiase, de engineer van Verstappen, red.) aan een afstelling en die is vaak goed. Die wordt dan meestal overgenomen door de andere kant van de garage. Zulke dingen worden nooit verteld, maar dat is niet erg. Je doet dat ook in teamverband. Allebei de auto's moeten goed zijn. Ik houd nooit wat achter', eindigt Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws