Hill zag geen dominante zege van Red Bull in Imola: 'Leclerc kon goed drukzetten' Formule 1
Formule 1

Hill zag geen dominante zege van Red Bull in Imola: 'Leclerc kon goed drukzetten'

Hill zag geen dominante zege van Red Bull in Imola: 'Leclerc kon goed drukzetten'

Tijdens het afgelopen Grand Prix-weekend pakte Max Verstappen een dominante zege in Imola. Sergio Pérez wist het feestje voor Red Bull Racing nog mooier te maken door als tweede over de streep te komen. Desalniettemin vond Damon Hill de overwinning van de Oostenrijkse renstal helemaal niet zo dominant. Hij zag Ferrari goed drukzetten en tegelijkertijd ook veel pech hebben.

Verstappen wist al vroeg een gat te slaan naar de coureurs achter hem. Charles Leclerc wist nog druk te zetten op Pérez, maar dat was tevergeefs. 'Het was een goede competitieve race', stelt Hill in de F1 Nation Podcast. 'Het was echt geen hele gemakkelijke overwinning. Charles zat er goed bij en hij zette de druk er goed op, maar ik denk dat Max en Sergio het heel goed deden. We konden de ware potentie van de Red Bull zien in Imola. De titelstrijd is nu echt begonnen.'

Ferrari misten in de strijd op het circuit van Imola een belangrijke speler. Carlos Sainz was in de eerste ronde al uitgeschakeld na contact met Daniel Ricciardo. De Spanjaard eindigde in de grindbak en kon er niet meer uit. 'Carlos Sainz had makkelijk mee kunnen strijden, maar hij was in de grindbak te vinden. Hij moet nu iets gaan veranderen. Misschien moet hij met het andere been uit bed stappen. Hij heeft momenteel zo veel pech dat het haast oneerlijk is.'

Hill: 'Verstappen en Hamilton exceptioneel'

Desondanks rekent hij beide Ferrari-rijders, ondanks hun fouten, nog wel tot de beste coureurs in de Formule 1. Lando Norris hoort, vooral na zijn podium in Imola, ook bij dat rijtje. 'Norris is ook van het hoogste niveau. Maar Max is echt exceptioneel en hetzelfde geldt voor Lewis (Hamilton, red.). Zij staan er nog net wat boven, want van de andere coureurs hebben we nog te weinig gezien. We weten niet hoe ze omgaan met stressvolle situaties', besluit Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws