Verstappen krijgt nulscore van Spaanse media: 'Regels zijn er niet om te vertrappen' Formule 1
Formule 1

Verstappen krijgt nulscore van Spaanse media: 'Regels zijn er niet om te vertrappen'

Verstappen krijgt nulscore van Spaanse media: 'Regels zijn er niet om te vertrappen'

Na ieder raceweekend staan de buitenlandse sportbladen op maandag vol met beoordelingen van de Formule 1-coureurs en ook deze maandag werden er weer cijfers uitgedeeld. Het was een controversiële race vol incidenten, waarbij Max Verstappen en Lewis Hamilton meermaals in aanraking met elkaar in de clinch lagen. Het is echter vooral Verstappen die daarvoor kritiek, en dus punten aftrek ontving. F1Maximaal zette de internationale reacties op het optreden van Verstappen voor je op een rijtje.

Auto, Motor und Sport (Duitsland) - 6,0

Het Duitse Auto, Motor und Sport komt met het laagste cijfer van de dag, een 6. Dat lijkt zelfs nog mild, gezien het oordeel dat het blad over Verstappen velt. Ze zijn niet onder de indruk van zijn verdedigingsacties. 'Verstappen kan het niet laten. Hij rijdt alsof hij nog in een kart zit', luiden de snijdende kritieken. 'Als de tegenstander duidelijk voorbij is, remt hij zo laat dat hij de bocht mist en hoopt dat hij op de een of andere manier de bocht krijgt en de tegenstander van de baan ontwijkt.' Verstappen is voor de acties bestraft, en moest de posities teruggeven aan Hamilton. Het incident dat daarbij voorviel, wordt Verstappen deels aangerekend. Het was onder andere zijn DRS-trucje wat de botsing veroorzaakt, schrijven ze. 'De oude boerentruc om de tegenstander even te laten gaan, om daarna meteen te counteren, eindigde direct in een kop-staartbotsing.

AMuS is overigens ook kritisch op Hamiltons optreden bij deze aanrijding. Ze vragen zich af waarom hij Verstappen niet meteen inhaalt als deze aan de kant gaat. 'Omdat hij de truc doorzag? Maar dan moet hij iets geweten hebben van de geregelde wisseling van plaats. En als dat zo was, zou hij gelogen hebben.' Hij wordt als hoofdverantwoordelijke aangewezen, maar krijgt toch een 9.

The Race (Groot-Brittannië) - 7,0

Bij The Race worden zowel de kwalificatie als de race van de coureurs beoordeeld. Ze prijzen zijn snelheid en toewijding, maar denken dat hij niet slim genoeg is geweest. Hij krijgt een 7 van de publicatie. 'Verstappen produceerde 95% van een prachtige kwalificatieronde', schrijft redacteur Edd Straw over Verstappens laatste poging in Q3. De Nederlander raakte echter de muur bij het uitkomen van de laatste bocht. 'Een kleine fout tussen glorie en een ramp.' Straw is diplomatiek over de race: hij beschrijft hoe de race met elke rode vlag en herstart schommelde in Verstappens voor- en nadeel. 'Hij verloor de race door wat de stewards 'grillig' rijgedrag noemden.'

Titelrivaal Hamilton ontving een 9. Hij werd bekritiseerd om zijn 'beoordelingsvermogen' bij de controversiële aanrijding in ronde 37, maar werd uiteindelijk over de hele race scherper bevonden dan de Nederlander.

La Gazzetta Dello Sport (Italië) - 7,0

Waar Verstappen vorige race nog op een 10 kon rekenen, moet hij het nu met een magere 7 doen bij La Gazzetta. De Italianen vinden Verstappens race zowel prijzenswaardig als slecht ingeschat. 'Onze score neemt het gemiddelde tussen een aanvallende race met een meesterlijke derde herstart, en maneuvres op de limiet van de regels, waar hij met een straf voor betaalde.' Over de individuele incidenten wordt niets gezegd, al lijkt het alsof ze Verstappen deze zwaarder aanrekenen dan Hamilton, die een 8,5 krijgt.

Marca (Spanje) - 0,0

De Spaanse krant Marca is absoluut niet onder de indruk van het optreden van Verstappen. Zij wijzen voor elk getal tussen 0 en 10 een rijder of persoon toe, en beoordelen Verstappen met een score van 0. ‘Niemand twijfelt aan zijn talent, maar de regels zijn er niet om er te vertrappen.’ Volgens de krant is het gedrag van de Nederlander ‘schandalig’ te noemen: van de momenten dat hij de baan verliet. Met name de uitremactie waar hij uiteindelijk voor werd bestraft wordt niet gewaardeerd. Ook is de krant niet onder de indruk van de brake test van Verstappen, die ze zonder twijfel een brake test noemen. ‘Zo proberen te winnen is niet juist.’ Extra pijnlijk: titelrivaal Hamilton kreeg de volle 10 punten van Marca.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws