Verstappen met kritiek op Hamilton: 'Russell eindigt met die auto wel als vierde' Formule 1
Formule 1

Verstappen met kritiek op Hamilton: 'Russell eindigt met die auto wel als vierde'

Verstappen met kritiek op Hamilton: 'Russell eindigt met die auto wel als vierde'

Max Verstappen laakt Lewis Hamilton tegenover The Telegraph en zegt dat George Russell bewijst dat de Mercedes niet 'onbestuurbaar' is in aanloop naar Grand Prix van Miami. Verstappen zegt dat de Mercedes-auto niet zo slecht kan zijn, aangezien teamgenoot Russell wel goed presteert.

Hamilton heeft een dramatische start van het Formule 1-seizoen achter de rug en nu heeft de huidige wereldkampioen vlak voor de Grand Prix van Miami er nog een schepje bovenop gedaan. Hamilton heeft het dit seizoen moeilijk, niet alleen de auto geeft problemen maar ook zijn teamgenoot toont zich een obstakel, Hamilton is drie van de vier races achter Russell gefinished.

'Het is allemaal niet zo verschrikkelijk, toch?'

Verstappen zegt dat de 'onbestuurbare' auto zo slecht nog niet kan zijn nu Mercedes-collega Russell meer laat zien dan Hamilton zelf. Russell finishte in Imola als vierde terwijl Hamilton genoegen moest nemen met de dertiende plek. Hamilton staat momenteel zevende in de stand met 58 onoverkomelijke punten tussen hem en Charles Leclerc. Toto Wolff bood na na de race in Imola over de boordradio zijn excuses aan en zei: 'Sorry Lewis, deze auto is onbestuurbaar', maar volgens Verstappen ligt dit anders dan de Mercedes-teambaas doet geloven.

In een interview in Miami voorafgaand aan de eerste vrije training van dit weekend zei de Nederlander: 'Ik had vorig jaar geweldige gevechten met Lewis. Nu zit hij in een auto die niet zo geweldig is. Dat gezegd hebbende, George finisht natuurlijk wel als vierde in die auto, dus het is niet allemaal verschrikkelijk, toch?' Zijn commentaar kwam nadat hem gevraagd werd of hij het leuk vond om zijn rivaal tijdens zijn overtuigende zege in de laatste race op een ronde te zetten.

'Om eerlijk te zijn was het niet iets waar ik op dat moment van genoot', zegt de Red Bull-coureur. Hij voegde eraan toe: 'Ik was gewoon gefocust op mijn race, om zo goed mogelijk door het verkeer te komen en te winnen. Ik bedoel, het was niet zo dat ik dacht: 'Oh, ik ben Lewis aan het inhalen, wat een geweldig gevoel', aldus de Nederlander die in Imola duidelijk alleen met de race bezig was en niet met zijn Britse rivaal.

Pak twee keer je inzet als Verstappen de GP van Miami wint. Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws