Coureurs vrezen ingang pitstraat in Miami: 'Wordt lastig als we niet over witte lijn mogen' Formule 1
Formule 1

Coureurs vrezen ingang pitstraat in Miami: 'Wordt lastig als we niet over witte lijn mogen'

Coureurs vrezen ingang pitstraat in Miami: 'Wordt lastig als we niet over witte lijn mogen'

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Miami op de kalender. Voor de coureurs is het de eerste keer dat zij op het Amerikaanse asfalt zullen racen, waardoor de race een extra grote uitdaging zal vormen. Bovendien is de ingang van de pitstraat vrij krap en zit er en lastige bocht in, die door de coureurs wordt gevreesd.

In tegenstelling tot andere banen, kent het circuit van Miami een bochtencombinatie aan de ingang van de pitstraat. Eerst zullen de coureurs linksaf slaan, waarna nog een scherpe bocht naar rechts volgt. De ingang grenst aan bocht 18, waar de coureurs op hoge snelheid zullen passeren.

In de pitstraat geldt op de meeste circuits een maximumsnelheid van 80 km/h. In het gedeelte voorafgaand aan de pitstraat geldt meestal echter geen snelheidslimiet. In aanloop naar dit weekend heeft de raceleiding echter besloten de bochtencombinatie ook bij de pitstraat te rekenen in verband met veiligheidsoverwegingen. Zo geldt dus voor de bochtencombinatie ook een maximumsnelheid van 80 km/h.

'Hopelijk mogen we wat afsnijden'

Ondanks dat men maar met 80 km/h door de bochtencombinatie heen mag rijden, vormt zij alsnog een uitdaging voor de coureurs, zo denkt ook Pierre Gasly. 'Het is een krappe bocht, afhankelijk van hoe veel we af mogen snijden', aldus de Fransman tegenover Autosport.com. 'Op de simulator hebben we al wat kunnen oefenen. Als we wat af mogen snijden, is het goed te doen. Wanneer we echter binnen de witte lijnen moeten blijven, zal het een stuk lastiger worden.'

'Hard pushen in de bochtencombinatie'

Haas-coureur Kevin Magnussen denkt niet dat er veel fouten gemaakt zullen worden in de bochtencombinatie ondanks de krapte. 'Zonder die snelheidslimiet zou het nog uitdagender zijn, maar ik denk dat het nu goed te doen moet zijn.' Ook teamgenoot Mick Schumacher voorziet weinig problemen. 'Met 80 km/h komen we er vast goed doorheen. Gelukkig is het geen sprintweekend, waardoor we tijd genoeg hebben om ons aan te passen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws