Verstappen mocht niet meebeslissen over aanblijven Pérez: 'Mensen bovenin besloten' Formule 1
Formule 1

Verstappen mocht niet meebeslissen over aanblijven Pérez: 'Mensen bovenin besloten'

Verstappen mocht niet meebeslissen over aanblijven Pérez: 'Mensen bovenin besloten'

Max Verstappen is blij met de contractverlenging van teamgenoot Sergio Pérez. De Nederlander heeft in de Mexicaan meer en meer een teamgenoot die met zijn niveau mee kan komen en de stabiliteit die meekomt met deze verlenging kan het team alleen maar goed doen. Zeggenschap in de beslissing om de voormalig Racing Point-coureur langer bij het team te houden had hij echter niet.

In gesprek met Viaplay wordt Verstappen gevraagd wat hij vindt van de verlening van het contract van zijn teamgenoot. 'Ik denk dat het goed is voor het team. Goed ook dat we nu voor één of twee jaar langer door kunnen gaan en dat er niet altijd die vraagtekens om hangen, dus uiteindelijk is het voor iedereen beter', zo verwacht de Nederlander, die dus veelwaarde hecht aan de stabiliteit binnen het team.

Binnen Red Bull Racing wordt Verstappen door de buitenwereld vaak gezien als een invloedrijke persoon en de coureur om wie het draait binnen het team. De vraag of hij dan ook een stem had in de keuze is dan misschien niet eens onlogisch, maar de wereldkampioen ontkent dat dit het geval is. 'Uiteindelijk niet. Uiteindelijk gaat het om het team, en de mensen bovenin die beslissen dat.'

Sterke Pérez in 2022

De Mexicaan heeft de contractverlenging zelf weten af te dwingen door zijn sterke prestaties aan het eind van vorig seizoen en het begin van het huidige seizoen. Pérez staat maar vijftien punten achter op Verstappen in het wereldkampioenschap en lijkt dus volop in de strijd voor de titel. Met een overwinning in Monaco onderstreepte hij nog maar eens goed overweg te kunnen met de nieuwe bolides.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws