Albers begrijpt Jos Verstappen, maar ziet geen opzet: 'Was meer geluk dan wijsheid' Formule 1
Formule 1

Albers begrijpt Jos Verstappen, maar ziet geen opzet: 'Was meer geluk dan wijsheid'

Albers begrijpt Jos Verstappen, maar ziet geen opzet: 'Was meer geluk dan wijsheid'

Christijan Albers denkt dat de strategie die Red Bull Racing in Monaco hanteerde niet per se in het voordeel was voor Sergio Pérez, maar vooral toevallig goed uitpakte. De oud-coureur denkt dat Red Bull wilde testten of de baan al goed genoeg was voor de intermediates, en koos ervoor om de gok met Pérez te nemen. Voor hem is het dan ook duidelijk dat de Mexicaan nog altijd de tweede man is.

In de Shakedown op Viaplay vertelt de voormalig F1-coureur dat hij denkt dat de intentie van Red Bull niet per se was om Pérez naar de overwinning te hebben. 'Ik denk dat Red Bull de gok heeft genomen met Pérez en ze het niet aandurfden om Verstappen als eerste te laten gaan, want er hangt nogal een risico aan. Daarom denk ik dat ze Verstappen nog altijd als eerste coureur zien en Pérez als tweede.'

Dat het Pérez de overwinning opleverde was dan ook niet meer dan een gelukje denkt Albers, die erkent dat het eruit ziet alsof de Mexicaan hierdoor een voordeel kreeg ten opzichte van Verstappen. 'Het pakte nu goed uit, wat dan gunstig is voor het team en Pérez, maar dat ziet er dan niet goed uit voor Verstappen. Maar het was meer geluk dan wijsheid', zo is hij overtuigd.

Begrip voor visie Jos Verstappen

De discussie kwam er naar aanleiding van een column van Jos Verstappen, die stelde dat Red Bull zijn zoon beter had kunnen helpen. 'Jos heeft super veel ervaring, die weet meer dan ik', zo vertelt Albers, die begrijpt waarom de vader van Verstappen zo dacht. 'Ik denk dat hij heeft gezien dat als ze Max sneller op inter hebben gezet, dat zag je aan snelheid Gasly, dat hij dan de rest van het veld aan gort had gereden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws