Windsor ziet spannende strijd: 'Ferrari heeft haar huiswerk goed gedaan' Formule 1
Formule 1

Windsor ziet spannende strijd: 'Ferrari heeft haar huiswerk goed gedaan'

Windsor ziet spannende strijd: 'Ferrari heeft haar huiswerk goed gedaan'

Peter Windsor zag dat Ferrari gedurende de vrije trainingen steeds sterker werd. Tijdens de eerste vrije training was Sergio Pérez nog de coureur die de snelste tijd neerzette. Bovendien was de bolide van Red Bull Racing ijzersterk qua topsnelheid. Desalniettemin wist Ferrari dit gat in de tweede vrije training te dichten, waardoor de tijden van de longruns heel erg dicht bij elkaar lagen.

Tijdens de eerste vrije training leek de RB18 op elke band sneller dan de auto van Ferrari. Voor de Italiaanse renstal was er dus direct werk aan de winkel. 'Red Bull was gelijk te vinden op de baan en ze waren ook direct snel', begint Windsor in zijn analyse op zijn eigen YouTube-kanaal. 'Je ziet ook dat Max heel erg veel tijd heeft gespendeerd op de baan tijdens de eerste vrije training. Ferrari moest counteren in de tweede vrije training en dat wisten ze ook direct te doen.'

'In de eerste vrije training zag je dat Red Bull heel erg snel was over het rechte stuk', vervolgt de journalist. De topsnelheden van beide coureurs lagen rond de 315 kilometer per uur. 'De topsnelheid van de Ferrari kwam niet eens hoger dan driehonderd kilometer per uur, maar de tijden van Leclerc in de tweede sector heel erg indrukwekkend waren.' Beide teams besloten te reageren. 'Voor de tweede vrije training zag je dat Ferrari downforce van de auto haalde, terwijl Red Bull juist downforce op de auto zette.'

Windsor: 'Het zat ontzettend dicht bij elkaar'

In de tweede vrije training had Ferrari het beter voor elkaar. Charles Leclerc wist tijdens de tweede sessie de snelste tijd te rijden. 'Qua topsnelheid waren Red Bull en Ferrari aan elkaar gewaagd in de tweede sessie. Het zat dan ook ontzettend dicht bij elkaar qua rondetijden. Je ziet dan ook dat Ferrari heel erg goed haar huiswerk doet als het aankomt op longruns', concludeert Leclerc.

Verstappen nog altijd topfavoriet voor eindzege na de eerste vrije trainingen in Azerbeidzjan.

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws