Verstappen niet blij met F1-leiding: 'Heel vermoeiend, slaat eigenlijk nergens op' Formule 1
Formule 1

Verstappen niet blij met F1-leiding: 'Heel vermoeiend, slaat eigenlijk nergens op'

Verstappen niet blij met F1-leiding: 'Heel vermoeiend, slaat eigenlijk nergens op'

Max Verstappen lijkt dit weekend een beetje een verplicht nummertje af te werken in Las Vegas, waar hij niet alleen zijn onvrede uitsprak over het hoge entertainmentgehalte, maar ook over de slecht opgebouwde Formule 1-kalender, want enkele dagen na de Grand Prix van Las Vegas worden Verstappen en zijn collega's alweer in Abu Dhabi verwacht.

Verstappen blikte met onder meer RaceFans vooruit op het weekend. 'Er zijn niet zoveel bochten en het ziet ernaar uit dat er weinig grip zal zijn. Het is afwachten. De prestaties zijn hier net zo belangrijk als op ieder ander circuit, en natuurlijk ga ik weer mijn best doen. Ik denk dat momenteel niemand weet hoe ze ervoor staan ten opzichte van de rest. Het zal dus een kwestie zijn van de omstandigheden en de grip aanvoelen en daarop anticiperen', weet de Red Bull Racing-coureur.

'Ik heb een halve dag op de simulator gereden en het belangrijkste daarbij was om het circuit te leren kennen en in het ritme te komen', voegt de 26-jarige toe. 'Natuurlijk hebben we ook aan de afstelling van de auto gewerkt, maar als je niet weet hoe hobbelig het asfalt zal zijn en hoeveel grip er is, kan je niet zo in detail treden als op circuit waar je die informatie wel hebt, en zelfs dan is het lastig om de afstelling goed te krijgen. Je probeert je dus op verschillende scenario's voor te bereiden qua afstelling en balans van de auto. Het was dus wat gokken.'

Verstappen ontevreden over Formule 1-kalender

Dit weekend wordt er dus nog in Las Vegas geracet, en volgende week moeten de coureurs alweer opdraven aan de andere kant van de wereld, in Abu Dhabi. Eerder dit seizoen stond er met Azerbeidzjan en Miami ook al een onlogische double header op het programma, en daar is Verstappen niet blij mee. 'Hier is het niet zozeer een probleem', zegt de Limburger over het afwijkende tijdschema in Las Vegas. 'Alleen hierna moeten we weer naar Abu Dhabi vliegen. Dat is sowieso al twaalf uur tijdverschil.'

Het afwijkende schema maakt die overstap alleen maar lastiger. 'Het zijn totaal verschillende tijdzones. We houden hier eigenlijk hetzelfde tijdschema aan als in Japan. Ik begrijp dat niet. Het is heel vermoeiend, en nu moeten we dit ook nog aan het einde van het seizoen doen, dat slaat eigenlijk nergens op.' Ook in 2024 volgt weer een soortgelijk schema: de week na Las Vegas racen de coureurs alweer in Qatar, om een week later in Abu Dhabi het seizoen af te sluiten met het laatste deel van een vermoeiende triple header.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws