Verstappen rouwt niet om einde dominantie: 'Dit is goed voor de Formule 1' Formule 1
Formule 1

Verstappen rouwt niet om einde dominantie: 'Dit is goed voor de Formule 1'

Verstappen rouwt niet om einde dominantie: 'Dit is goed voor de Formule 1'

Max Verstappen moet bij de start van de Grand Prix in Spanje Lando Norris voor zich laten. De drievoudig wereldkampioen heeft zich de laatste tijd vaker kritisch uitgelaten over de RB20 en ook in Barcelona was hij niet helemaal tevreden met zijn bolide. ‘Zo gaat het af en toe’, zegt Verstappen in de persconferentie na de kwalificatie.

‘Het kwam in de kwalificatie allemaal mooi samen. Het hele weekend zochten we naar balans omdat we het in de vrije trainingen nogal moeilijk hadden’, vertelt de Nederlander. ‘Ik was blij met de kwalificatie. Ik kreeg in Q3 zelfs even een tow van Checo naar bocht één, dus we hebben echt alles eruit gehaald’, geeft Verstappen aan. ‘Het was jammer genoeg niet voldoende, maar zo gaat het af en toe. We mogen nog steeds blij zijn met deze performance en er is nog helemaal niets beslist voor morgen’, verwijst Verstappen naar de race.

De tow van zijn teamgenoot was niet vooraf gepland, maar kwam als een welkome verrassing. ‘Ik wist eerlijk gezegd niet eens op welk deel van de baan Checo zich bevond. Toen vertelden ze me waar hij reed en besloot ik de slipstream te pakken’, legt de Limburger uit. ‘Afgezien daarvan, met de temperatuur en alles, was het een leuke kwalificatie’, is Verstappen van mening. ‘Gedurende de kwalificatie kwam er steeds sterkere wind en misschien maakte dat Q3 extra moeilijk voor ons’, geeft de Red Bull Racing-coureur aan. ‘Maar over het algemeen was het een goede performance in de kwalificatie.’

Strijd om pole maakt Formule 1 spannender

De Nederlander reed in het verleden met zijn dominante bolide regelmatig met gemak naar pole. In 2024 lijkt hij er harder voor te moeten werker, waardoor er dit seizoen al meerdere coureurs vanaf P1 zijn gestart. Verstappen ziet zelf dit anders. ‘Uiteindelijk zijn het nooit echt makkelijke poles omdat je altijd in gevecht bent met jezelf’, vertelt de wereldkampioen. ‘Nu vecht je ook tegen andere teams. Dit is goed voor de Formule 1 over het algemeen’, is hij van mening. ‘En natuurlijk is het geweldig als de strijd om poleposition altijd zo close is’, sluit Verstappen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws