Hamilton ziet Mercedes niet kansloos zijn voor zege: 'Degradatie is de sleutel' Formule 1
Formule 1

Hamilton ziet Mercedes niet kansloos zijn voor zege: 'Degradatie is de sleutel'

Hamilton ziet Mercedes niet kansloos zijn voor zege: 'Degradatie is de sleutel'

Lewis Hamilton is na een stroeve seizoenstart blij zich bij de top drie van de kwalificatie te mogen scharen. De Brit ziet zijn W15 eindelijk in de buurt van de concurrentie komen nadat het team van Mercedes updates bracht in Monaco en Canada. ‘Ik ben erg blij met P3’, zegt de zevenvoudig wereldkampioen tijdens de persconferentie.

‘Ik ben blij om hier weer te zijn. Ik heb deze sofa gemist, ook al is het geen IKEA’, grapt Hamilton, die voor het eerst in 2024 mag plaatsnemen op de bank dankzij zijn derde plaats in de kwalificatie. ‘Het is vooral goed dat we vooruitgang boeken. Je kunt tijdens de afgelopen races zien dat we langzaam naar de rest toe rijden’, geeft de Brit aan. ‘We kunnen nog wat verbeteringen doorvoeren aan de auto, maar ik ben dus erg blij met P3’, herhaalt hij. ‘Het is een vrij goede startplaats met dat lange rechte stuk naar bocht één voor je’, aldus de man van Mercedes.

Mercedes is goed bezig, maar is er nog niet

Hamilton ziet dat er nog ruimte is voor verbetering wanneer hij zijn eigen tijd vergelijkt met die van Lando Norris, die in Spanje vanaf poleposition zal starten. ‘Het is een redelijk gat’, geeft hij toe. ‘Op een baan als deze is het geen ramp. Het gat had iets kleiner kunnen zijn, maar zij hebben nog steeds een voordeel ten opzichte van ons’, zegt de man uit Stevenage over de snelle McLaren-bolides. ‘Dat we op een circuit als dit in de buurt komen, betekent dat we de goede kant op gaan. De komende races moeten we nog wel wat verbeteren om echt op hetzelfde niveau te kunnen rijden’, blijft Hamilton realistisch.

Met het oog op de Grand Prix, ziet Hamilton dat hem niets in de schoot geworpen zal worden. ‘Het gaat heel moeilijk worden’, zegt hij wanneer hem gevraagd wordt of hij mee kan doen om de winst. ‘Deze twee zullen erg snel zijn’, verwijst hij naar Norris en Max Verstappen. ‘Maar positie is alles en we staan er met zijn tweeën, dus hopelijk kunnen we als team wat druk uitoefenen op de auto’s voor ons’, deelt Hamilton een mogelijke strategie voor George Russell en hemzelf. ‘Het draait morgen allemaal om degradatie en bandenmanagement. We weten niets tot we die eerste run hebben gehad’, denkt de Brit.

Teamwork en bandenmanagement zijn de sleutel

Hoewel Mercedes twee auto’s op de tweede startrij heeft staan, weten de Zilverpijlen dat er achter ze ook een dreiging rijdt. De beide Ferrari’s staan namelijk samen op de derde startrij. ‘Hun pace ziet er sterk uit’, weet Hamilton. ‘We moeten als team samenwerken om in elk geval onze positie te behouden. Als blijkt dat we meer pace hebben en deze jongens bij kunnen houden, dan gaan we ervoor’, aldus de zevenvoudig wereldkampioen. ‘Degradatie is de sleutel. Dat wordt erg belangrijk’, concludeert Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws