Pérez geeft open en eerlijk toe: 'Het verschil met Verstappen was te groot dit weekend' Formule 1
Formule 1

Pérez geeft open en eerlijk toe: 'Het verschil met Verstappen was te groot dit weekend'

Pérez geeft open en eerlijk toe: 'Het verschil met Verstappen was te groot dit weekend'

Sergio Pérez zag licht aan het einde van de tunnel toen hij weer in Q3 terechtkwam tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje, maar erkent dat het gat met teamgenoot Max Verstappen momenteel behoorlijk groot is. De Mexicaan ontkent echter dat hij weer in een vormdip zit zoals in 2023, en geeft aan dat het dit jaar in Spanje aan de omstandigheden lagen.

Pérez wist na twee moeilijke kwalificaties in Monaco en Canada wel weer door te gaan naar Q3, en daar was de Mexicaan wel blij mee. Hij kwalificeerde op de achtste plek, maar zal op zondag vanaf P11 starten vanwege een gridstraf die hij in Canada kreeg. Alsnog geen ideale omstandigheden dus. De 34-jarige heeft als doel om in de punten te eindigen, en het liefst ook richting het voorveld. Dat betekent dat er werk aan de winkel is. Hij moet dan een paar Ferrari's en een McLaren voorbij op zondag. 'Ik denk dat we wel dichter bij hadden kunnen zijn, maar het werd een beetje ingewikkeld', zegt Pérez tegenover de Spaanse tak van Motorsport.com.

'Helaas was mijn laatste sector in Q3 te zwak en verloor ik te veel tijd in vergelijking met mijn eigen tijd. De wind veranderde ook, maar over het algemeen hadden we dit weekend te veel achterstand', laat de Mexicaan optekenen. 'Ik denk wel dat ik wat stappen heb gezet, maar de marges waren zo klein dat ik niet de progressie kon boeken die ik nodig had. Ik hoop dat we zondag een goede raceauto hebben.' De coureur uit Guadalajara laat weten dat ze de kwalificatie een beetje hebben opgeofferd om er vol voor te gaan op zondag. Verstappen wist echter wel onder die lastige omstandigheden die Pérez noemt, de eerste startrij te pakken.

Pérez steekt hand in eigen boezem

Tussen beide Red Bull-coureurs zaten ditmaal ongeveer 6,5 tienden. 'Ik denk dat het hier veel moeilijker was dan vorig jaar, omdat het toen door de omstandigheden kwam. Het was nat en ik ging van de baan in Q2. Ik denk dat het dit jaar meer een balansprobleem was waar ik mee worstelde', zegt Pérez. 'Maar het verschil met Max was te groot gedurende het weekend, dus we hebben werk te doen op dat gebied. De correlatie kan soms goed zijn, soms niet. Ik denk dat de problemen met de banden ook vrij belangrijk waren, waardoor het moeilijk was om tijdens het weekend een richting te kiezen. Maar ik denk dat we progressie boeken en een goede racepace kunnen laten zien', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws