Verstappen senior waarschuwt winnaar Pérez: 'Zo vaak krijgt hij de kans niet' Formule 1
Formule 1

Verstappen senior waarschuwt winnaar Pérez: 'Zo vaak krijgt hij de kans niet'

Verstappen senior waarschuwt winnaar Pérez: 'Zo vaak krijgt hij de kans niet'

Jos Verstappen heeft na de Grand Prix van Saoedi-Arabië duidelijke woorden gesproken richting Sergio Pérez. De voormalig Formule 1-coureur zag hoe de Mexicaan er met de overwinning vandoor ging, en stelt dat de teamgenoot van Max Verstappen de kans nu wel moest pakken, aangezien hij denkt dat Pérez die niet vaak zal krijgen. Verder gaat de Nederlander in op de snelste ronde van de tweevoudig wereldkampioen, die Verstappen senior al zag aankomen.

Dat Verstappen zijn zoon als geen ander kent, blijkt wel uit het feit dat hij de snelste ronde van zijn zoon allang zag aankomen, zo vertelt hij tegenover Formule1.nl. 'Ik wist gewoon dat hij het ging doen. Leuk toch? Zo blijft hij in ieder geval leider in het kampioenschap. Natuurlijk willen we allemaal winnen, maar dat zat er vandaag niet in. Daarvoor was de marge te klein', wijst hij op de verschillen in rondetijd tussen Pérez en de leider in het wereldkampioenschap.

'Zo vaak krijgt hij de kans niet, denk ik', waarschuwt Verstappen senior Pérez. 'Dat ziet hij ook en gaat er dan vol voor. Het zat ons nu tegen in de kwalificatie. Pure pech, ik ga daar verder niet op in. We weten wat het is. Maar anders rijdt Max gewoon makkelijk naar die poleposition, en dan is de race toch wat makkelijker. Wat we eigenlijk al voorspelden: het is hier best moeilijk naar voren te komen. Dit is een circuit met lange draaiers, daar kun je moeilijk het verschil maken', aldus de voormalig F1-coureur, die stelt dat de tweevoudig wereldkampioen daarvoor vooral uitdagendere circuits nodig heeft. 'Wij moeten moeilijkere circuits hebben en meer bochten.'

Red Bull zit niet stil

In Jeddah was Red Bull Racing een seconde sneller per ronde dan de rest van het veld, en dus ziet ook Verstappen dat de kans aannemelijk is dat het team op eenzame hoogte blijft staan. 'Het ziet er naar uit dat we dominant zullen zijn. We hebben een hele goede auto. Als je zag hoe makkelijk ze nu ook wegreden: een seconde sneller. Of dat door de rest dit jaar nog in te halen is? Weet ik niet. Maar het is ook niet zo dat wij stilstaan, hè. Wij komen ook met updates', zo waarschuwt hij de concurrentie dat de Oostenrijkse renstal niet achterover leunt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws