Marko: 'We hebben komend seizoen meer te vrezen van Mercedes dan van Ferrari' Formule 1
Formule 1

Marko: 'We hebben komend seizoen meer te vrezen van Mercedes dan van Ferrari'

Marko: 'We hebben komend seizoen meer te vrezen van Mercedes dan van Ferrari'

Helmut Marko denkt dat Red Bull Racing komend seizoen meer te vrezen heeft van Mercedes dan van Ferrari. De adviseur denkt niet dat Red Bull net zo dominant kan zijn als dat Mercedes in het verleden was. Volgens de Oostenrijker heeft het team geen grote voorsprong qua motor en hebben andere teams na het eerste jaar met de nieuwe reglementen gezien wat Red Bull heeft gedaan. De verwachting van Marko is dat de titelstrijd volgend jaar een stuk spannender zal zijn.

Red Bull beleefde een dominant einde van 2022 met Max Verstappen die zijn tweede opeenvolgende wereldtitel binnenhaalde, terwijl het team voor het eerst sinds 2013 de constructeurstitel opeiste door zeventien van de 22 races te winnen. Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez wonnen tien van de laatste elf races in 2022. De Nederlander wist daarnaast een recordaantal overwinningen te behalen.

Ferrari kon Red Bull lange tijd volgen in de strijd om de titel, maar moest uiteindelijk mede dankzij strategische fouten en betrouwbaarheidsproblemen afhaken in de strijd om de titel. Mercedes was in de beginfase van het seizoen nergens te vinden, maar maakte na de zomerstop meer indruk met zelfs een overwinning van George Russell in de Grand Prix van Brazilië.

'We hebben komend seizoen meer te vrezen van Mercedes dan van Ferrari'

Marko denkt daarom dat Mercedes komend seizoen de grootste uitdager zal zijn van Red Bull en niet Ferrari. 'Ik zou zeggen dat we meer bang moeten zijn voor Mercedes. Vooral omdat ze een voordeel hebben ten opzichte van Ferrari op het gebied van strategie en betrouwbaarheid', wordt de Oostenrijker geciteerd door Motorsport.com.

Volgens de 79-jarige zal het komend seizoen spannender worden en meer concurrentie opleveren. 'Onze situatie is zeker niet zoals die van Mercedes aan het begin van het hybridetijdperk. We hebben op dit moment geen enorme voorsprong met de motor. Dus dat is heel anders. Mercedes had toen minstens 50 pk marge op alle anderen. En we moeten niet vergeten: 2022 was het eerste jaar onder deze nieuwe reglementen. Andere teams hebben duidelijk gezien wat we hebben gedaan met de auto van dit jaar. Dus ik denk dat het volgend seizoen zeker veel dichterbij elkaar zal liggen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws