Vettel betreurt gebrek aan teamwork met Stroll: 'Je moet bepalen of je meer verliest dan dat je wint' Formule 1
Formule 1

Vettel betreurt gebrek aan teamwork met Stroll: 'Je moet bepalen of je meer verliest dan dat je wint'

Vettel betreurt gebrek aan teamwork met Stroll: 'Je moet bepalen of je meer verliest dan dat je wint'

Sebastian Vettel vindt het jammer dat Lance Stroll niet zo coöperatief was tijdens de Sprint van Brazilië. Toen de Duitser zijn teamgenoot in wilde halen verdedigde Stroll hard en duwde daarmee Vettel naast de baan. De viervoudig wereldkampioen moest even door het gras, maar wist terug te komen en Stroll in te halen. Voor zijn actie kreeg de Canadees een tijdstraf van tien seconden, waardoor hij naar Vettel zijn idee meer verloor dan dat hij won door te verdedigen tegen zijn eigen teamgenoot.

Naast de heren van Alpine kwamen ook de twee coureurs van Aston Martin elkaar tegen op de baan tijdens de laatste Sprint van het 2022-seizoen. Vettel wilde Stroll inhalen in de negende ronde van de sprintrace, maar de Canadees besloot dit niet zo maar toe te laten en vocht hard terug. Hierdoor moest Vettel uitwijken om een botsing te voorkomen, en dus moest hij over het gras rijden. Ondanks dat er geen crash plaatsvond, werd Stroll wel afgestraft met een tijdstraf van tien seconden vanwege 'dangerous driving'.

De Duitser vond de actie enigszins vreemd, al klonk hij koel over de boordradio na de manoeuvre van zijn teamgenoot. 'Ik denk niet dat we elkaar raakten, maar het was dichtbij', vertelde Vettel aan Sky Sports. 'Ik bedoel, het was een fractie van een seconde, maar ik zat aan de binnenkant, het gat was dicht en het was zeer krap. Ik ging van de baan af', vervolgt de Heppenheimer. 'Je vecht natuurlijk voor je positie, maar je moet bepalen of je meer verliest dan dat je wint in zo'n situatie.' Na de mislukte inhaalpoging probeerde Vettel het opnieuw, daarna konden de twee wel samenwerken en kon de Duister zijn snelheid gebruiken.

Vettel: 'We hadden het allebei beter kunnen doen'

Terwijl de wedstrijdleiding Stroll als schuldige aanwees, kijkt Vettel ook naar zichzelf. 'Uiteindelijk denk ik dat we nog beter konden samenwerken voor een betere positie voor het team. We hadden het allebei beter kunnen doen', vervolgt de viervoudig wereldkampioen. Vettel zijn sprintrace verliep daarna nog wel goed, al kon hij niet dichterbij Kevin Magnussen komen. Vettel finishte in P9 en zal vanaf die positie de Grand Prix op zondag starten.

Stroll, die start vanaf P16, had ondertussen geen idee dat hij zijn teamgenoot zo afkneep. 'Ik zou er opnieuw naar moeten kijken', legt de Canadees bij Sky Sports uit. 'Ik heb de beelden nog niet gezien, maar ik liet dan waarschijnlijk niet genoeg ruimte voor hem over', zegt Stroll. Het lijkt erop dat Vettel binnen de top tien een goede kans heeft op punten. 'Op zondag krijgen we met Kevin (Magnussen, red.) en Pierre (Gasly, red.) te maken, dan wordt het weer anders', neemt Vettel over. 'Het wordt een lange race, maar we hebben een goede pace', aldus de Aston Martin-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws