Szafnauer teleurgesteld door zijn coureurs: 'Ze moeten incidenten op de baan vermijden' Formule 1
Formule 1

Szafnauer teleurgesteld door zijn coureurs: 'Ze moeten incidenten op de baan vermijden'

Szafnauer teleurgesteld door zijn coureurs: 'Ze moeten incidenten op de baan vermijden'

De teambaas van Alpine is niet tevreden met Fernando Alonso en Esteban Ocon. Tijdens de Sprint van Brazilië kwamen de twee teamgenoten elkaar hard tegen. Voor het incident met Ocon kreeg de Spanjaard een tijdstraf van vijf seconden, daardoor moet hij de Grand Prix starten vanaf P18. De Fransman kwam niet verder dan P17. Otmar Szafnauer is teleurgesteld, hij had meer verwacht van de coureurs. Volgens hem moeten ze incidenten als tijdens de Sprint absoluut vermijden.

Alonso en Ocon verkozen hun eigen prestaties en baanposities boven het teamresultaat tijdens de Sprint-race op Interlagos. Daar was Szafnauer niet bepaald blij mee. Doordat de teamgenoten elkaar twee keer op de baan tegenkwamen kreeg Alonso een tijdstraf en kwamen de Alpine-coureurs niet verder dan P17 als hoogste startpositie.

'Het team is op zaterdag in de steek gelaten door de coureurs', stelt Szafnauer, geciteerd door NOS. 'We zijn nog steeds in gevecht met McLaren voor die vierde plaats in het klassement. Ontzettend veel medewerkers binnen ons team werken daar heel hard voor.' De incidenten die plaatsvonden op zaterdag waren dus niet bepaald gewenst. 'Ze moeten beter doen dan dit. Ze moeten incidenten op de baan vermijden.'

Alonso is er goed klaar mee

De teleurstelling trof niet alleen de Alpine-teambaas. Ook de tweevoudig wereldkampioen zelf zat er even goed doorheen na afloop van de Sprint. Sowieso verliepen de laatste paar races voor Alpine al niet van een leien dakje, en het geknok met zijn teamgenoot Ocon leek de druppel te zijn die de emmer deed overlopen. Bij Sky Sports besprak de Spanjaard dat hij al vooruitblikt op de laatste race van het seizoen, dan is zijn taak bij Alpine gedaan en kan hij de overstap maken naar Aston Martin. Eerder dit seizoen werd al bekendgemaakt dat Alonso zich bij de Britse renstal gaat aansluiten vanaf 2023.

De coureurs van Alpine gaan de Grand Prix starten vanaf de zeventiende en de achttiende positie, een niet bepaald ideale plek om te vechten voor de punten voor het constructeurskampioenschap. McLaren staat er voordeliger voor. Lando Norris finishte tijdens de Sprint op de zevende stek en Daniel Ricciardo op de elfde. Alpine staat momenteel nog voor in het klassement, maar de voorsprong bestaat uit slechts vijf punten. Als Alpine zichzelf niet snel omhoog weet te werken in de Grand Prix op zondag, dan is de kans groot dat McLaren de vierde plaats in het kampioenschap over gaat nemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws