Vettel over stoppen op het hoogtepunt: 'Niet belangrijk wat anderen vinden, maar enkel wat ik vind' Formule 1
Formule 1

Vettel over stoppen op het hoogtepunt: 'Niet belangrijk wat anderen vinden, maar enkel wat ik vind'

Vettel over stoppen op het hoogtepunt: 'Niet belangrijk wat anderen vinden, maar enkel wat ik vind'

Sebastian Vettel is in Brazilië bezig aan zijn op één na laatste Grand Prix-weekend in de Formule 1. Volgende week, na de race in Abu Dhabi hangt de Duitser zijn helm aan de wilgen. Hoewel de viervoudig wereldkampioen zijn team Aston Martin eerst nog de zesde plek in het constructeurskampioenschap hoopt te bezorgen, blikt hij ook alvast vooruit op zijn naderende afscheid.

Vettel kent een moeilijk seizoen bij Aston Martin, maar vooral de laatste races zit er een stijgende lijn in de prestaties van het Britse team. Maar overwinningen zitten er normaal gesproken niet meer in. Had de Duitser wellicht eerder moeten stoppen? Zelf vindt hij van niet. 'Natuurlijk denkt men, van buitenaf, dat je beter op je hoogtepunt kunt stoppen en dat het belangrijk is om jouw laatste race te winnen of het kampioenschap te winnen', begint hij tegenover Motorsport.com. 'Maar hoe meer ik erover na heb gedacht, hoe meer ik tot de conclusie ben gekomen dat het enkel telt wat ik vind.'

Dat zijn laatste race waarschijnlijk niet het hoogtepunt van zijn carrière zal worden, daar heeft Vettel vrede mee. 'Natuurlijk zou het mooi zijn om mijn allerlaatste race te winnen, maar als ik eerlijk ben, dan is dat niet heel realistisch. Dat zal heel erg lastig worden. Moet je per se winnen of is een goede laatste race ook belangrijk?', vraagt hij zich hardop af.

Vettel heeft nog niet uitgebreid op zijn loopbaan teruggekeken

Op de vraag om alvast op zijn carrière terug te blikken, moet Vettel het antwoord voorlopig nog even schuldig blijven. 'Ik heb eigenlijk nog niet echt teruggekeken. Dat is meer een vraag voor over tien jaar', denkt de Aston Martin-coureur. 'Maar ik ben zeker tevreden over mijn carrière. Ik heb veel hoogtepunten gekend, veel goede races gereden en fantastische mensen mogen ontmoeten. Er waren natuurlijk ook mindere momenten, maar deze hebben me wel gebracht tot waar ik nu ben', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws