Aston Martin kiest geen eerste coureur, ondanks actie Stroll: 'Brengt implicaties voor teamdynamiek' Formule 1
Formule 1

Aston Martin kiest geen eerste coureur, ondanks actie Stroll: 'Brengt implicaties voor teamdynamiek'

Aston Martin kiest geen eerste coureur, ondanks actie Stroll: 'Brengt implicaties voor teamdynamiek'

Mike Krack, de teambaas van Aston Martin, vertelt dat de renstal geen eerste coureur zal aanwijzen. Tijdens de Sprint in Brazilië ging het bijna fout toen Lance Stroll zijn teamgenoot Sebastian Vettel buiten de baan duwde. De Duitser moest daardoor over het gras rijden met een snelheid van meer dan driehonderd kilometer per uur. Stroll kreeg een straf van tien seconden en viel daarmee ver terug.

De teambaas benadrukt dat, ondanks de mogelijke botsing, het team geen eerste coureur zal kiezen. 'Als je racet, gebeuren deze dingen', begint Krack, geciteerd door Motorsport.com. 'En deze dingen gebeuren altijd. Je ziet het ook bij andere teams gebeuren', voegt hij eraan toe. 'Dus aan het eind van de dag denk ik dat het belangrijk is dat je niet zegt de nummer één en de nummer twee coureur, omdat er ook implicaties zijn voor de teamdynamiek, als je dat doet.'

Het is volgens Krack belangrijk dat beide coureurs in het team gelijkwaardig zijn. 'Dus vanuit hun standpunt denk ik dat we zoiets niet hebben, we hebben het nooit gehad, we zullen het niet hebben en dan moet je erop voorbereid zijn dat ze hard tegen elkaar racen', verklaart de teambaas het incident tijdens de sprintrace.

Krack: 'Ik vind het prima'

Toch heeft de Luxemburger liever niet dat een incident als dit voorkomt, omdat de tijdstraf wel grote gevolgen had. 'Nu is het jammer, je wilt het natuurlijk niet zien. Maar deze dingen gebeuren als je er twee in hetzelfde tempo op dezelfde locatie op de baan hebt', vertelt Krack. Toch is dit niet de eerste keer dat Stroll een gevaarlijke manoeuvre laat zien. In Austin ging het flink mis toen Fernando Alonso de Canadees wilde passeren op het rechte stuk.

Krack ontkent echter dat er een patroon zichtbaar is bij de Aston Martin-coureur. 'Ik denk dat het soms een beetje overdreven is, de focus ligt echt op hem daar. Ik denk niet dat er iets meer op te zeggen valt. Eerlijk gezegd, vind ik het prima', eindigt Krack. Ook volgend jaar, wanneer Alonso Vettel zal vervangen, zal er bij Aston Martin geen eerste coureur zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws