Vettel organiseerde kartevenement voor vrouwen in Saoedi-Arabië: 'Wilde graag iets positiefs doen' Formule 1
Formule 1

Vettel organiseerde kartevenement voor vrouwen in Saoedi-Arabië: 'Wilde graag iets positiefs doen'

Vettel organiseerde kartevenement voor vrouwen in Saoedi-Arabië: 'Wilde graag iets positiefs doen'

Aston Martin-coureur Sebastian Vettel zag zijn kans schoon om een kartevenement te organiseren waar alleen vrouwen aan konden deelnemen. Dit allemaal in het teken van de twijfels over gelijke rechten voor vrouwen in Saoedi-Arabië. De Duitser is dit jaar al vaker in de spotlights geweest met acties die gelijkheid promoten, bijvoorbeeld in Hongarije.

De coureurs zijn nog maar net in Jeddah en Vettel heeft al een heldendaad verricht. Hij huurde een lokaal kartcircuit af en nodigde enkel vrouwelijke racers uit de omgeving uit zodat hij van hen kon horen hoe de situatie daar écht is. 'Er is natuurlijk veel gezegd en gedacht in de aanloop naar de race hier', vertelt de viervoudig wereldkampioen, zo meldt Motorsport.com.

'Er gingen veel vragen rond en ik stelde mezelf ook veel vragen en ik vroeg me af wat ik kon doen. Er is al zoveel gezegd over tekortkomingen van bepaalde landen omtrent mensenrechten dus ik wilde graag iets positiefs doen', gaat de Duitser verder. 'Ik heb vandaag mijn eigen karttoernooi opgezet met de #raceforwomen en we hadden zo'n zeven tot acht vrouwen op de baan. We hebben een mooi evenement gehad voor ze. Ik heb ook ervaringen gedeeld, zowel in het leven als op de baan, om ze zo meer zelfvertrouwen te geven.'

Vettel geïnspireerd door deelnemers

'Ik moet zeggen dat ik erg geïnspireerd raakte van hun verhalen en positiviteit over de veranderingen in hun land', gaat Vettel door. 'Uiteindelijk is het natuurlijk lastig om een goed oordeel over de situatie op tafel te leggen aangezien wij hier maar een weekje zijn. Maar ik denk dat dit een memorabele dag was en een goede manier om het weekend te beginnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws