Verstappen betreurt het vertrek van Mol en Plooij: 'Maar zo is het leven' Formule 1
Formule 1

Verstappen betreurt het vertrek van Mol en Plooij: 'Maar zo is het leven'

Verstappen betreurt het vertrek van Mol en Plooij: 'Maar zo is het leven'

Olav Mol zal vanaf 2022 niet meer de Nederlandse stem van de Formule 1 zijn, zo werd woensdag bekend gemaakt. De Nordic Entertainment Group (NENT) kiest voor vernieuwing op Viaplay, de streamingdienst die de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland overneemt van Ziggo Sport. Zijn vervangers: Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Max Verstappen betreurt het vertrek van Mol, wie meer dan 500 races heeft mogen verslaan.

Zowel Mol als pitreporter Jack Plooij zijn niet benaderd door NENT om met hen verder te gaan. Red Bull Racing-coureur Verstappen heeft het duo in zijn carrière veel te woord gestaan. 'Dit is een beslissing van de hele nieuwe organisatie voor volgend jaar, dus ja... Als zij een andere route in willen slaan, dan is dat zo', vertelt de Limburger aan Motorsport.com.

Verstappen kan goed overweg met presenteerduo

'Van mijn kant moet ik zeggen dat ik altijd een hele goede relatie met Olav en Jack heb gehad. Aan de andere kant denk ik dat we elkaar vast nog wel weer tegenkomen, in Nederland of waar dan ook', gaat Verstappen verder. Hij toont ook wel begrip voor de keuze van de nieuwe uitzenders. 'Zo is het leven nou eenmaal. Op een gegeven moment houden bepaalde dingen op en focus je je weer op andere dingen.'

Mogelijk wereldkampioenschap als kers op de taart

De 24-jarige Nederlander heeft met nog maar twee races te gaan nog altijd de mogelijkheid om het wereldkampioenschap Formule 1 in de wacht te slepen. Met een voorsprong van acht punten op regerend wereldkampioen Lewis Hamilton is alles nog mogelijk. Het wereldkampioenschap zou een mooie afsluiting zijn van het Mol-Plooij tijdperk als verslaggevers bij de Formule 1. In Jeddah zou het zelfs al kunnen gebeuren als Verstappen achttien punten meer binnenhaalt dan zijn concurrent.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws