Mol en Plooij reageren op vertrek: 'Is het respectloos? Ja' Formule 1
Formule 1

Mol en Plooij reageren op vertrek: 'Is het respectloos? Ja'

Mol en Plooij reageren op vertrek: 'Is het respectloos? Ja'

Sportcommentator Olav Mol en (pit)reporter Jack Plooij moesten er via de media achter komen dat ze geen onderdeel zullen zijn van het Nederlandse presentatieteam voor de Formule 1. Viaplay zal een andere weg inslaan en heeft het duo niet nodig. Echter betekent dat niet het einde voor het duo Mol-Plooij. Beide heren reageren voor het eerst in een interview met Formule1.nl.

Het moederbedrijf van Viaplay, Nordic Entertainment Group (NENT), heeft ervoor gekozen om Mol en Plooij niet te benaderen voor een functie in het nieuwe presentatieteam. De stemmen en gezichten van de Formule 1 in Nederland kregen geen waarschuwing vooraf en dat voelt voor hen alsof er geen prijs op hun diensten gesteld wordt. 'Je hebt het ons wel twintig keer gevraagd, maar we hebben geen contact gehad met NENT', zegt Mol.

'Het feit dat ze dat niet gedaan hebben zegt meer over hun dan over ons', gaat de Nederlandse commentator door. 'Dit is een marketingtruc. Kijk, woensdag beleggen ze een persconferentie. Stel dat ze helemaal niks gezegd hadden. Dan was er een persconferentie waarin ze gaan roepen: we gaan dit en dat doen met die en die. Als ze dit niet zo gedaan hadden, wat zou dan de headline van die bijeenkomst geweest zijn?'

Mol vreesde al voor dit scenario

'Als er een nieuwe eigenaar komt, is er altijd een risico. Dan heb je altijd dat dingetje in je achterhoofd: ik hoop het niet, maar het kan gebeuren. Dat is ook de reden dat ik twee jaar geleden de radiorechten gekocht heb om te zorgen dat er in ieder geval nog iets is: ik heb nog een outlet. Oké, het is misschien niet wat ik duizend procent in mijn hart zou willen, maar het betekent wel dat ik kan stellen dat ik volgend jaar nog steeds Formule 1 doe. In welke vorm dan ook.' De passie voor de Formule 1 is bij Mol dus groot genoeg.

Ook Plooij heeft wel een mening over de manier van omgaan met de situatie. 'Is het respectloos? Ja. Ik vind het niet netjes om iemand als Olav, die zo lang Formule 1 doet, van tevoren niet even te vertellen dat je iets anders gaat doen', zegt hij. Echter claimt het duo niet in mineur te zijn, alleen hadden ze het 'graag anders gezien.' Ook is er veel steun voor beide heren. 'We hebben de afgelopen 24 uur alleen maar steunbetuigingen gekregen', aldus de 60-jarige reporter.

'De plannen stapelen zich al op'

Onder andere de radiorechten van Mol zorgen voor nieuwe kansen. Het duo maakt al plannen. 'En die stapelen zich al op', zegt Plooij. 'Dit is voor mij de perfecte wereld. En die wil ik zo lang mogelijk in stand houden. Lekker wat ernaast te doen. Ik zou er graag nog een paar jaren mee verder willen. Hoe? Daar gaan we nu aan werken. Andere opties dienen zich direct al aan. Gisteravond al, tijdens het eten', voegt hij toe. 'Wat zou je zelf doen als je de radiorechten had?' vraagt zijn 59-jarige collega nog.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws