Vettel gaat voor het maximale in Brazilië: 'We zullen geen middel onbeproefd laten' Formule 1
Formule 1

Vettel gaat voor het maximale in Brazilië: 'We zullen geen middel onbeproefd laten'

Vettel gaat voor het maximale in Brazilië: 'We zullen geen middel onbeproefd laten'

Sebastian Vettel verwacht een uitdaging in Brazilië komend weekend, maar gaat alles op alles zetten om het potentieel uit de auto te halen. Aston Martin zit nog verweven in een strijd om de zesde plaats in het constructeurskampioenschap. De Britse renstal staat momenteel nog maar vier punten achter op Alfa Romeo en gezien dat team de tweede helft van het seizoen minder scoort, is er nog hoop voor Aston Martin.

Vettel heeft al vaak geracet op Interlagos en heeft er dan ook veel speciale momenten meegemaakt. 'Ik heb een aantal ongelooflijke herinneringen aan Brazilië, zoals de dramatische WK-beslissing in 2012', benoemt de Aston Martin-coureur, geciteerd door Speedweek.com. Het was toen de laatste race van het seizoen en de coureur van Red Bull Racing en Fernando Alonso maakten beide nog kans op de titel. De Duitser werd zesde, terwijl zijn concurrent in de Ferrari tweede werd. Dat was genoeg voor Vettel om het kampioenschap te winnen.

Vettel: 'De strijd in het kampioenschap ligt voor het grijpen'

Deze race in Brazilië zal de een-na-laatste Grand Prix in de Formule 1-carrière van Vettel zijn en het is daarmee de laatste keer dat hij op de Autódromo José Carlos Pace rijdt. 'Het zal zeker overweldigend zijn om nog een laatste keer te racen op dit legendarische circuit', verwacht de 35-jarige. Hij heeft het idee dat Aston Martin een goede prestatie zal kunnen neerzetten, omdat het team momenteel goed rijdt. 'We waren niet zo sterk in Mexico, maar over het algemeen zijn we de laatste tijd in goede vorm.'

Uiteindelijk wil de viervoudig wereldkampioen veel punten behalen in Brazilië. 'De zesde plek in het kampioenschap ligt voor het grijpen en we zullen geen middel onbeproefd laten om het potentieel van de auto in de laatste twee races te benutten', is Vettel zeker. 'Het is een moeilijke uitdaging, maar we zijn klaar om het onder de knie te krijgen', eindigt de coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws