Brundle neemt het op voor Hamilton: 'Één van de eerlijkste en zuiverste coureurs ooit' Formule 1
Formule 1

Brundle neemt het op voor Hamilton: 'Één van de eerlijkste en zuiverste coureurs ooit'

Brundle neemt het op voor Hamilton: 'Één van de eerlijkste en zuiverste coureurs ooit'

Martin Brundle heeft het opgenomen voor Lewis Hamilton na de harde woorden die Fernando Alonso overheen sprak. De zevenvoudig wereldkampioen zou alleen maar van voren kunnen racen, maar de Britse analist haalt het voorbeeld van Brazilië afgelopen seizoen aan, en stelt dat Hamilton één van de cleanste coureurs is uit de historie van de Formule 1.

In zijn column voor Sky Sports breekt de analist een lans voor de zevenvoudig wereldkampioen, die in zijn ogen veel te harde woorden naar zijn hoofd geslingerd kreeg van Alonso. 'Lewis zag de beelden en stak onmiddellijk zijn hand op en nam terecht de volle verantwoordelijkheid. Fernando's radiocommentaar, weliswaar gevoed door woede en adrenaline, dat Lewis alleen van voren kon winnen was, naar mijn mening, volkomen onjuist en oneerlijk.'

De Brit vindt juist dat Hamilton zijn klasse met inhaalacties heeft laten zien, en vindt dan ook absoluut niet dat de Mercedes-coureur een gemene coureur is. 'Lewis is een van de eerlijkste en zuiverste coureurs in de geschiedenis van de F1. Gezien zijn tempo, hoefde hij niet zijn toevlucht te nemen tot al te veel professionele overtredingen en je hoeft alleen maar terug te denken aan Brazilië vorig jaar om te herinneren hoe hij door het veld maaide. Twee keer', zo herinnert Brundle zich.

Alonso gaat tekeer op Hamilton

Vroeg in de race tijdens het weekend in de Belgische Ardennen kwamen Alonso en Hamilton in aanraking met elkaar, nadat laatstgenoemde te weinig ruimte liet. Voor de Brit betekende het einde race, maar hoewel Alonso wel door kon, was hij allerminst gelukkig met zijn collega, met wie hij toch al niet de beste vrienden was. Alonso noemde Hamilton een 'idioot die alleen kan racen als hij van voren komt.' Hamilton besloot na deze woorden het gesprek met de Spanjaard niet meer aan te gaan, maar bood wel publiekelijk zijn excuses aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws