Vettel ziet Schumacher graag bij Ferrari: 'Ik zou het hem nooit afraden' Formule 1
Formule 1

Vettel ziet Schumacher graag bij Ferrari: 'Ik zou het hem nooit afraden'

Vettel ziet Schumacher graag bij Ferrari: 'Ik zou het hem nooit afraden'

Sebastian Vettel zou Mick Schumacher graag bij Ferrari zien. Hij is onder de indruk van het eerste seizoen van zijn jonge landgenoot en staat voor hem klaar als vriend. Vettel kende zijn gelukkigste tijd bij Ferrari niet, maar geeft aan dat hij het voor Schumacher een prachtige mogelijkheid zou vinden. Zijn eerste jaar bij Haas heeft aangegeven dat Schumacher voor het racen wel degelijk talent heeft.

'Hij doet het uitstekend. Zijn werkethiek doet mij denken aan die van zijn vader', zo opent de Aston Martin-coureur tegenover F1-Insider. Bij Haas wist Schumacher absoluut geen potten te breken, maar relatief aan teamgenoot Nikita Mazepin kwam hij als overtuigende winnaar uit de bus. 'Had hij maar een auto waarmee hij kon laten zien wat hij waard is', droomt Vettel.

Vettel ontfermde zich in 2021 over Schumacher en bracht veel tijd met hem door, maar heeft niet het idee dat hij de Haas-rijder móét helpen. 'Ik zie mijzelf echter meer als vriend dan iemand die zich verantwoordelijk voelt voor hem. Je bent er altijd voor je vrienden. Mijn gevoelens richting hem zijn dan ook totaal niet van competitieve aard. Ik wil hem helpen en deel dolgraag mijn ervaring met hem.' Aston Martin en Haas zitten ook niet op hetzelfde niveau, wat betekent dat de twee Duitsers hoe dan ook geen concurrenten waren in 2021.

Vettel raadt Schumacher Ferrari aan

Vettel kende niet de beste periode uit zijn carrière bij Ferrari. Na vier wereldtitels met Red Bull Racing verhuisde hij naar de Italiaanse renstal, waar hij nooit het materiaal kreeg om Mercedes een seizoen lang uit te dagen. Vervolgens werd hij naar eigen zeggen op niet al te nette wijze de deur gewezen door het team uit Maranello.

Ondanks het teleurstellende einde dat hij kende bij Ferrari weet hij dat het een team is waar coureurs groot kunnen worden. Vettel denkt dan ook dat zo'n stap voor Schumacher geschikt zou zijn: 'Al had ik mijn beste tijd daar niet, mijn jaren bij Ferrari waren goed. Het zal altijd een speciaal merk blijven. Hoe dan ook, ik zou het hem nooit afraden, ondanks dat het mij niet perfect af ging daar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws