2022-spec motor gebruikt in verrassend vroege fire-up Mercedes Formule 1
Formule 1

2022-spec motor gebruikt in verrassend vroege fire-up Mercedes

2022-spec motor gebruikt in verrassend vroege fire-up Mercedes

In de Mercedes-garage kwam de W13 op 23 december 2021 al tot leven. De Duitse renstal deelde geluiden van de eerste keer dat de motor opgestart werd. Doorgaans komen deze fragmenten van de eerste keer dat de motor gestart wordt, een fire-up genaamd, pas in het nieuwe jaar, maar Mercedes was er vroeg bij. Bovendien blijkt nu dat er gebruik werd gemaakt van een 2022-specificatie van de krachtbron, wat zo lang voor het seizoen vrij uniek is.

Mercedes deelde iets meer dan een week voordat het kalenderjaar ten einde kwam de onderstaande video. In de video is te zien hoe de Mercedes-motor van 2022 tot leven komt. Het geluid van de nieuwe krachtbron wordt doorgaans plagend gebruikt door de F1-teams om de fans lekker te maken voor het nieuwe jaar, maar de fire-up van Mercedes voor 2022 kan eerder gezien worden als waarschuwing richting de concurrentie.

Mercedes gebruikt 2022-spec voor fire-up

Sam Collins, bekend van zijn technische analyses voor F1TV, meldt dat Mercedes voor het opstarten van de W13 namelijk een 2022-specificatie van de krachtbron gebruikte. Met andere woorden: Mercedes heeft de motor van 2022 al helemaal piekfijn in orde en draait deze zelfs al in de fabriek. Daarmee lost het team als het ware een waarschuwingsschot richting haar concurrenten en suggereren ze dat ze de zaken op een rijtje hebben voor het nieuwe jaar.

Het betekent daarnaast dat Mercedes nog voor de winterstop al heel veel tijd en moeite gestopt heeft in het ombouwen van de motor. In 2022 maakt men in de F1 immers gebruik van een mengsel dat voor 10 procent uit synthetische brandstof bestaat. Daar moet de verbrandingskamer op aangepast worden, maar kennelijk is dit het team van Lewis Hamilton en George Russell al gelukt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws