Viaplay geeft teken van leven: jaarabonnement keert terug bij streamingdienst Formule 1
Formule 1

Viaplay geeft teken van leven: jaarabonnement keert terug bij streamingdienst

Viaplay geeft teken van leven: jaarabonnement keert terug bij streamingdienst

Viaplay heeft een teken van leven gegeven na enkele zeer moeilijke maanden voor de streamingdienst. Het platform biedt namelijk weer jaarabonnementen aan, nadat deze optie een aantal maanden geleden verdween. Sindsdien is er veel geschreven over de toekomst van Viaplay en leek de kans klein dat de streamingdienst het nog heel lang zou overleven. Na een kapitaalinjectie lijkt Viaplay zelf in ieder geval hoopvol naar de toekomst te kijken.

In september van 2023 besloot het platform om geen jaarabonnementen meer aan te bieden. Een jaarabonnement is vaak goedkoper per maand dan maandabonnementen, maar er hangt veel onzekerheid omheen. Er waren veel problemen bij Viaplay waardoor het streamingplatform waarschijnlijk niet kon garanderen dat het nog een jaar in Nederland te vinden zou zijn. Viaplay heeft nu aangekondigd dat de optie om een jaarabonnement af te sluiten weer is teruggekeerd.

Het abonnement valt echter niet tussentijds op te zeggen. Desondanks is een klant dus wel goedkoper uit per maand. Het jaarlijkse abonnement zal 12,79 euro per maand gaan kosten, wat over een heel jaar uitkomt op 153,48 euro. Het maandelijks opzegbare abonnement is qua prijs niet veranderd, waardoor het nog altijd 15,99 euro per maand kost, oftewel 191,88 euro op jaarbasis. Het vernieuwde jaarabonnement is per jaar ook nog eens 14 euro goedkoper dan het eerdere jaarabonnement.

Wat gebeurt er na 2024?

Viaplay heeft nog altijd de uitzendrechten van de Formule 1 en andere sportcompetities in handen, maar het is de vraag of het streamingplatform deze nog lang in handen zal hebben. Aan het einde van het aankomende seizoen loopt het contract voor de uitzendrechten van de Formule 1 immers af, waardoor er dit jaar weer geboden kan worden. De kapitaalinjectie heeft Viaplay op de korte termijn gered, maar het is de vraag of het op de lange termijn de Formule 1 kan blijven uitzenden. Ziggo Sport aast ook weer op de uitzendrechten.

F1TV verhoogde de prijzen

Eerder dit jaar maakte F1TV al bekend dat het de prijzen voor de abonnementen flink zou verhogen. Voor een jaarlijks pro-abonnement ging de prijs met dertig euro omhoog, terwijl de prijs voor een maandelijks abonnement met bijna vier euro steeg. Ook mensen die hun abonnement bij het streamingplatform willen verlengen, krijgen te maken met de hogere prijzen.

Heb je al een tv-abonnement voor de F1 van 2024? Bekijk hier de opties

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws