Villeneuve bestempelt Sainz als betere Ferrari-coureur: 'Door chaos maakt Leclerc te veel fouten' Formule 1
Formule 1

Villeneuve bestempelt Sainz als betere Ferrari-coureur: 'Door chaos maakt Leclerc te veel fouten'

Villeneuve bestempelt Sainz als betere Ferrari-coureur: 'Door chaos maakt Leclerc te veel fouten'

Voormalig Formule 1-coureur Jacques Villeneuve vindt dat Charles Leclerc zich te veel mee laat slepen door frustratie, wat Carlos Sainz juist de sterkere coureur binnen Ferrari maakt. Volgens de Canadees zorgt de chaos bij het team uit Maranello ervoor dat Leclerc zijn zelfvertrouwen verliest. Villeneuve kaart aan dat er momenteel een groot gebrek aan richting is binnen Ferrari.

Terwijl zijn resultaten de laatste paar Grands Prix over het algemeen stabiel zijn, staat Leclerc zes punten achter teamgenoot Sainz. Die achterstand komt onder andere door zijn uitvalbeurt in Zandvoort, maar ook verloor hij het duel met Sainz tijdens de Grand Prix van Italië. De Spanjaard pakte op zaterdag de poleposition en wist de zondag af te ronden met een derde podiumplek. Leclerc kreeg het niet voor elkaar om zijn teamgenoot, die het hele weekend al uitblonk, voorbij te steken. Het leek er even op dat Ferrari de zegereeks van Verstappen zou doorbreken, maar dat gebeurde niet. Villeneuve denkt dan ook niet dat de Italiaanse renstal de toppositie van Red Bull Racing momenteel kan verstoren.

'Het is chaos', legt Villeneuve uit als hij door PlanetF1 gevraagd wordt waarom Red Bull een maatje te groot is voor Ferrari. 'De auto is moeilijk te besturen en op dit moment rijdt Leclerc niet met vertrouwen en maakt hij te veel fouten. Dat helpt het team niet vooruit. Maar Sainz is op dit moment de betere coureur bij Ferrari. Dus er komt niet dezelfde motivatie van de coureurs zoals Max Verstappen doet, zoals Fernando Alonso doet, zoals Lewis Hamilton doet. Coureurs moeten het team aansporen en op dit moment doen de Ferrari-coureurs dat niet echt', legt de wereldkampioen van 1997 uit. 'Op de manier waarop Ferrari nu is, heb je een coureur nodig die consistent is en gewoon rustig aan werkt, zonder gefrustreerd te raken.'

Villeneuve: 'Leclerc tekende zijn grote contract om met Ferrari wereldkampioen te worden'

Met Ferrari op een wederopbouwpad en Fred Vasseur die aan het begin van 2023 de rol van teambaas overnam van de vertrekkende Mattia Binotto, gelooft Villeneuve dat de coureurs kalm moeten blijven - misschien is dat de reden waarom Sainz het dit seizoen beter doet. Met Leclerc die zijn rivaal Verstappen ziet winnen en titels binnenhalen bij Red Bull, gelooft Villeneuve dat de jaren zonder succes waarschijnlijk aan hem knagen. 'Charles tekende zijn grote contract bij Ferrari om wereldkampioen te worden', denkt de Canadees. 'Nu ziet hij waarschijnlijk dat dat niet zal gebeuren zoals het team zich heeft ontwikkeld en hoe de auto presteert, en die frustratie is zichtbaar in zijn rijgedrag.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws