Villeneuve noemt voordeel dat simracen voor Verstappen heeft: 'Daar helpt het bij' Formule 1
Formule 1

Villeneuve noemt voordeel dat simracen voor Verstappen heeft: 'Daar helpt het bij'

Villeneuve noemt voordeel dat simracen voor Verstappen heeft: 'Daar helpt het bij'

Max Verstappen klimt regelmatig in de simulator, niet alleen om te trainen, maar ook om aan grote virtuele evenementen deel te nemen. Ook daarin is de Red Bull Racing-coureur bijzonder competitief. Maar in hoeverre kan racen in simulator je een betere coureur maken? Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve, die in het verleden zelf ook geregeld in de simulator stapte, schijnt zijn licht over deze kwestie.

Het is een publiek geheim dat Verstappen een enorme passie voor simracen heeft. Zelfs tijdens de raceweekenden neemt de Nederlander zo nu en dan plaats in de simulator en na zijn actieve carrière zou de drievoudig wereldkampioen graag zijn eigen team willen leiden. In de echte wereld rijgt Verstappen de overwinningen aaneen en is hij in zijn vrije weekenden vaak in de simulator te vinden. De 26-jarige is vrijwel altijd met racen bezig.

Betere coureur door het simracen?

Maar helpen zijn vele uren in de sim hem ook een betere coureur te worden? Villeneuve stelt van niet, al kan het op een bepaald terrein wel nuttig zijn. 'Het helpt bij de focus, want als je in een echte auto zit, kan je je gemakkelijk concentreren. Het gebeurt fysiek. Je hebt geen keus', aldus de wereldkampioen van 1997 in een interview met Sports Illustrated. 'Als je achter de computer zit, is het heel gemakkelijk om af te dwalen met je gedachten en aan iets anders te denken. Dus wat dat betreft wel', zegt Villeneuve.

'Maar wat betreft het rijden zelf niet', vervolgt de oud-coureur van Williams. 'Er is een klein verschil en je moet die twee dingen echt scheiden. Het feit dat je goed bent in de simulator betekent niet dat je ineens goed in een Formule 1-auto gaat rijden. Je kan een aantal slechte gewoonten overnemen, maar simracen en rijden op een echt circuit zijn niet honderd procent hetzelfde', aldus Villeneuve.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws