Volkswagen start met F1-project: 'Duitse coureurs bij Audi en Porsche' Formule 1
Formule 1

Volkswagen start met F1-project: 'Duitse coureurs bij Audi en Porsche'

Volkswagen start met F1-project: 'Duitse coureurs bij Audi en Porsche'

Herbert Diess heeft voor het eerst publiekelijk de naderende Formule 1-inschrijving van Audi en Porsche bevestigd. Daarbij onthulde de bestuursvoorzitter van Volkswagen ook de eerste plannen die vooral de Duitse fans zullen bevallen. De autofabrikant is namelijk van plan Duitse coureurs bij Audi en Porsche in te zetten.

Volgens Diess is Volkswagen officieel begonnen met haar Formule 1-project voor Porsche en Audi, volgens de bestuursvoorzitter zijn zelfs de voorbereidingen al begonnen. 'Beiden zijn begonnen met de ontwikkeling van motoren', kondigde Diess op een door de Wolfsburger Allgemeine Zeitung en Wolfsburger Nachrichten georganiseerd evenement aan.

Hoewel het plan uiterlijk na de goedkeuring van Volkwagens toetreding tot de Formule 1 door de raad van commissarissen niet meer als een groot geheim werd beschouwd, had nog nooit een directielid zo openlijk over de precieze plannen gesproken. In een lang gesprek wist de pers Diess meer details te ontlokken, ook al probeerde hij vaag te blijven in zijn verklaringen.

Duitse coureurs bij Audi en Porsche

De Volkswagen-chef denkt bijvoorbeeld dat beide raceteams ook Duitse coureurs in de cockpits kunnen zetten als ze in 2026 meedoen. 'Ik ga ervan uit dat we zeker zullen proberen om Duitse coureurs in onze twee teams in te zetten', zei Diess resoluut. Hoewel er momenteel drie Duitse kandidaten zijn in Haas-coureur Mick Schumacher, Aston Martin-coureur Sebastian Vettel en invaller Nico Hülkenberg, zullen de laatste twee tegen 2026 waarschijnlijk met pensioen zijn. Het doel zou kunnen zijn om jonge coureurs verder te promoten en van Duitsland weer een race-natie te maken.

Mercedes had een soortgelijk plan toen het in 2010 zijn intrede deed in de Formule 1, het team had destijds twee Duitse coureurs met Nico Rosberg en Michael Schumacher. Ook een Grand Prix in Duitsland is onderdeel van de plannen. 'Er zijn plannen voor Grand Prix in Duitsland', zegt Diess. De Duitser wilde niet voorspellen hoe realistisch een jaarlijkse Grand Prix in Duitsland zou zijn, hoewel hij denkt dat het vanuit organisatorisch oogpunt haalbaar is. 'Je moet accepteren dat dit ook een bedrijf is, en wat telt is wie hoeveel brengt. Maar ik geloof dat wij in Duitsland zo'n Formule 1-race wel kunnen organiseren', aldus de Volkswagen-chef.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws