Voormalig Ferrari-coureur benoemt zijn favorieten: 'Verstappen is een kannibaal' Formule 1
Formule 1

Voormalig Ferrari-coureur benoemt zijn favorieten: 'Verstappen is een kannibaal'

Voormalig Ferrari-coureur benoemt zijn favorieten: 'Verstappen is een kannibaal'

Drievoudig Grand Prix-winnaar Giancarlo Fisichella heeft in een interview met Paddocknews24.com zijn waardering voor wereldkampioen Max Verstappen uitgesproken. Fisichella sprak verder zijn waardering uit voor het Ferrari-duo, voormalig teamgenoot Fernando Alonso, en vriend Michael Schumacher.

Fisichella was van 1996 tot en met 2009 actief in de koningsklasse van de autosport, en kwam in die periode uit voor veel verschillende teams: Minardi, Jordan, Benetton, wederom Jordan, Sauber, Renault, Force India, en Ferrari. 'Mijn favoriete circuit, zonder enige twijfel, was Spa-Francorchamps. Ik hield ook van Monaco, Suzuka, en Montreal.' De Italiaan deed het op die circuits dan ook altijd goed. Voordat hij in 2005 uitkwam voor topteam Renault eindigde hij tien keer op het podium: telkens op de bovenstaande vier circuits of in Brazilië.

Verstappen en Alonso krijgen complimenten

'Ik kan het niet altijd volgen, omdat ik zelf ook verplichtingen heb in de racerij', geeft de 50-jarige coureur aan. 'Ik bezoek misschien twee of drie Grands Prix per jaar, maar de Formule 1 komt erg koud over op me. Ik kan niet echt uitleggen waarom, maar er zijn niet veel kleurrijke persoonlijkheden actief', zegt de Italiaan, die vervolgens aangeeft welke coureurs wél op waardering kunnen rekenen.

'Max Verstappen is momenteel een kannibaal, en het is heel erg lastig om hem te verslaan. Natuurlijk duim ik voor Charles Leclerc en Carlos Sainz', verklaart de Italiaan over het Ferrari-duo, 'en daarnaast houd ik wel van Lando Norris, en ik zie Oscar Piastri snel opgroeien.' Ook voormalig Renault-teamgenoot Alonso werd geprezen door Fisichella. 'Het is een buitengewoon sterke comeback, en hij krijgt een acht als rapportcijfer. Ik wist zeker dat hij het kon. Als hij fysiek in orde is, behoort hij nog steeds tot de beste coureurs. Ik zou hem graag in een auto zien die voor de titel kan strijden.'

Mooie herinneringen aan Schumacher

'Hij is een echte kampioen en een totale professional', vervolgt Fisichella over Michael Schumacher. 'Het was heel erg lastig om hem voor te blijven. Die enkele keren dat dit lukte, was het een enorme eer. We missen hem allemaal enorm. Met Schumacher was er veel onderling respect op het circuit, en waren we goed bevriend buiten het circuit. We speelden veel voetbalwedstrijden samen met het team van de coureurs. Hij was dol op voetbal en ook daarin was hij een perfectionist. Ik weet nog dat we op verschillende circuits op de gekste plekken speelden, zoals in Suzuka bijvoorbeeld. Hij belde vaak de monteurs om te zorgen dat we genoeg spelers voor twee teams hadden. We waren net twee kinderen op een voetbalveldje.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws