F1 in het kort | F1 Academy-coureur zorgt voor ophef door liken van beledigende post over Stroll Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | F1 Academy-coureur zorgt voor ophef door liken van beledigende post over Stroll

F1 in het kort | F1 Academy-coureur zorgt voor ophef door liken van beledigende post over Stroll

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

F1 Academy-coureur zorgt voor ophef door liken van beledigende post over Stroll

Bianca Bustamante, de 18-jarige Filipijnse coureur van het ontwikkelingsprogramma van McLaren, en actief in de F1 Academy, is in opspraak geraakt door het liken van enkele Tweets waarin wordt gesteld dat je Bustamente niet overschat kunt noemen, zolang er ook coureurs als Lance Stroll actief zijn. In het door Bustamente gelikete bericht wordt Stroll onder meer voor autist uitgemaakt. Bustamente heeft inmiddels haar excuses aangeboden, en verklaarde dat ze het bericht per ongeluk geliket had.

Ferrari werkt eerste testrun met 2026-motor af

Volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com heeft Ferrari in de afgelopen week de eerste testrun gemaakt op de testbank met de power unit die in 2026 gebruikt zal worden. In dat jaar krijgen de teams te maken met ingrijpende veranderingen in het motorenreglement, waarbij het elektrische gedeelte van de power unit verantwoordelijk zal zijn voor de helft van het vermogen. Daarnaast wordt er dan gebruik gemaakt van duurzame brandstoffen. De eerste test op de testbank van Ferrari is dus een belangrijke mijlpaal voor het Italiaanse team.

Williams en Sauber plannen 2024-presentatie op dezelfde dag

Williams en Sauber zijn het tweede en derde team dat de presentatiedag van de 2024-bolide bekend hebben gemaakt. Ferrari was hen voor, zij liet op 17 december al weten dat ze 13 februari de nieuwe auto zullen presenteren. Williams en Sauber gaan dat eerder doen dan de Italiaanse renstal, namelijk op 5 februari, zo melden de officiële kanalen van de twee teams. De overige zeven teams hebben nog niks aangekondigd. De testdagen van het 2024-seizoen staan voor 21 tot en met 23 februari op de planning.

Broertje Leclerc verlaat Ferrari Driver Academy

Het jongere broertje van Charles Leclerc, Arthur Leclerc, zal het opleidingsprogramma van Ferrari verlaten, zo valt op de X-account van de Ferrari Driver Academy te lezen. De Monegask, die afgelopen seizoen voor het team van DAMS uitkwam in het Formule 2-kampioenschap, blijft volgens het bericht wel onderdeel van de Ferrari-familie.

Renault wil nog steeds motorleverancier Andretti worden

Alpine interim-teambaas Bruno Famin zegt, aldus Motorsport.com, dat Renault nog steeds bereid is om motoren aan Andretti te leveren, als het Amerikaanse team als elfde team op de grid mag verschijnen. Het potentiële F1-team had al een precontractuele overeenkomst met Renault, maar die kwam in de zomer te vervallen, omdat het toelatingsproces langer was dan verwacht. Uiteindelijk gaf de FIA in oktober officieel groen licht, maar is er nu nog steeds geen duidelijkheid of Andretti op de F1-grid zal verschijnen. General Motors heeft in de tussentijd laten weten dat het niet langer alleen een partner wil zijn, maar dat het van plan is om zijn eigen motoren te ontwikkelen voor 2027 of 2028. Renault is echter nog steeds bereid om het team te bevoorraden in de seizoenen voorafgaand aan 2027, maar de officiële onderhandelingen hierover moeten nog plaatsvinden.

Amerikaanse tak Honda gaat meewerken aan Aston Martin-motor

Vanaf 2026 gaat Honda zorg dragen voor de F1-motor van Aston Martin, en het bedrijf heeft nu bekendgemaakt dat de Amerikaanse raceafdeling van de motorleverancier ook gaat meewerken aan deze nieuwe motor. De Honda Racing Corporation USA-afdeling gaat hierdoor ook nauwer samenwerken met de andere takken van het bedrijf, wat betekent dat ook de kosten van de bijdragen van HRC USA ten koste gaan van het bedrag dat HRC Japan, het hoofdkantoor, kan uitgeven aan de ontwikkeling van de F1-power unit, zo meldt de Nederlandse tak van Motorsport.com.

In 2024 zeven races gratis te zien op de Duitse televisie

RTL Deutschland heeft een overeenkomst gesloten met Sky Deutschland over het uitzenden van Formule 1-races. In die deal staat dat het Duitse RTL in 2024 zeven races uit mag zenden. Daardoor zal een aantal wedstrijden dus gratis te zien zijn in Duitsland, maar ook in Nederland. RTL Deutschland is namelijk voor veel Nederlanders te ontvangen. Op de seizoensopener in Bahrein na, is het nog niet duidelijk om welke races het precies gaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws