Voormalig sportief directeur Ferrari: 'Het team bij elkaar rapen is nu Binotto zijn grootste uitdaging' Formule 1
Formule 1

Voormalig sportief directeur Ferrari: 'Het team bij elkaar rapen is nu Binotto zijn grootste uitdaging'

Voormalig sportief directeur Ferrari: 'Het team bij elkaar rapen is nu Binotto zijn grootste uitdaging'

Voormalig sportief directeur van Ferrari, Cesare Fiorio, heeft in gesprek met La Gazetta dello Sport zich uitgelaten over de problemen bij het team. Fiorio vindt dat Ferrari met Charles Leclerc en Carlos Sainz coureurs heeft die bij de top vijf van de wereld horen. De Italiaan geeft credits aan Mattia Binotto voor het terugbrengen van het team naar de top met een competitieve auto, maar vindt dat de teambaas nu voor zijn grootste uitdaging staat: het bij elkaar rapen van het team na de vele fouten.

De opeenstapeling van fouten van Ferrari heeft geleid tot zware kritiek op teambaas Binotto en op de ingenieurs die zorg dragen voor de strategieën van het team. Iedereen die in de Formule 1 heeft gewerkt, weet dat elke beslissing twee keer zoveel weegt als je deel uitmaakt van de Scuderia, omdat het enorme gevolgen heeft vanuit sportief en media oogpunt.

Iemand die daarover kan meepraten is Fiorio, sportief directeur van Ferrari tussen 1989 en 1991. 'Ik geef Binotto de credits, want mede door hem is het team terug in de positie om elke race te winnen, dankzij een auto die weer competitief is. Hij was een groot ingenieur en nu heeft hij een andere taak. Het is duidelijk dat er nog iets te repareren is en het is aan hem de taak om dat te doen.'

'Ik zou Sainz en Leclerc nooit veranderen'

De 83-jarige is erg te spreken over de Ferrari-coureurs. 'Ferrari heeft twee uitstekende coureurs, die ik beschouw als een van de vijf beste coureurs in de wereld. Leclerc is zeer snel in de kwalificatie en Sainz geeft alles in de race. Beiden kunnen winnen en punten scoren die belangrijk zijn voor het constructeurskampioenschap. Ik zou ze nooit veranderen.', zo is de Italiaan duidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws