Voormalig teammanager heeft geen goed woord over: 'Belachelijk dat Andretti is geweigerd' Formule 1
Formule 1

Voormalig teammanager heeft geen goed woord over: 'Belachelijk dat Andretti is geweigerd'

Voormalig teammanager heeft geen goed woord over: 'Belachelijk dat Andretti is geweigerd'

Peter Windsor vindt het belachelijk dat Andretti's verzoek om toe te treden tot de Formule 1 is afgewezen door Formula One Management (FOM). Naar het idee van de Brit waren de redenen die de FOM gaven ook beledigend, aangezien iemand als Mario Andretti absoluut waarde kan toevoegen aan de huidige grid. Windsor kan zich ook niet indenken dat Formule 1-CEO Stefano Domenicali het ermee eens is.

In de laatste week van januari en het eerste weekend van februari gebeurde er opeens heel veel in de wereld der Formule 1. Eerst kwamen de contractverlengingen van Lando Norris en Charles Leclerc naar buiten, waarna de FOM volgde met het statement dat vertelde dat Andretti niet zou worden toegelaten tot de Formule 1. De redenen waren onder andere dat ze niet vonden dat de aansluiting van Andretti toegevoegde waarde had. 'Het feit dat ze zijn geweigerd is belachelijk', zegt Windsor in zijn live chat op zijn YouTube-kanaal.

'Vooral omdat ze zeiden dat Andretti er meer voordelen uit kon halen dan andersom', gaat de Brit verder. 'Aan welke mensen hebben ze die vragen gesteld? Als dit het antwoord is, dan hebben ze de verkeerde mensen ondervraagd (over de toetreding va Andretti, red.). Mario Andretti is zo'n veelzijdige man, het is ongelofelijk dat hij is geweigerd. Net als Michael, die op het gebied van een teameigenaar zijn zoveel heeft bereikt. En de redenen die de FOM gaf waren gewoon beledigend. Wat er nu gaande is, zegt dat er echt iets fout is binnen het systeem van de Formule 1.'

'Als de commerciële factor zo'n grote rol speelt, dan is er iets goed mis'

Windsor kent Andretti al sinds 1972, maar durfde de telefoon niet op te pakken om hem te bellen. 'Ik heb geen idee wat ik moet zeggen', geeft Windsor toe. 'Ik schaam me gewoon, en ik ken Mario al zo lang. Ik kan me ook niet indenken dat Stefano dit heeft bepaald. Als de commerciële factor zo'n grote rol speelt, dan is er iets goed mis', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws