Voormalig Williams-werknemer over uitspraken Horner omtrent budgetlimiet: 'Heel onprofessioneel' Formule 1
Formule 1

Voormalig Williams-werknemer over uitspraken Horner omtrent budgetlimiet: 'Heel onprofessioneel'

Voormalig Williams-werknemer over uitspraken Horner omtrent budgetlimiet: 'Heel onprofessioneel'

Jim Wright, voormalig hoofd marketing bij het team van Williams en huidig commercieel directeur bij Andretti Autosport, is kritisch op de uitspraken van Christian Horner omtrent de budgetlimiet in de Formule 1. De teambaas van Red Bull Racing sprak zijn angst uit over het mogelijk missen van Grands Prix. Wright stelt dat er verschillende oplossingen zijn om de limiet niet te overschrijden.

Horner heeft zich in de afgelopen weken meermaals uitgelaten over de stijgende inflatie en de druk op de renstallen in de Formule 1. Daarbij zei de Brit dat meerdere teams races zullen missen als er geen inflatiecorrectie komt. 'Door deze uitspraken te doen lobby je gewoon op een onoprechte manier in de media en ik vind het heel onprofessioneel', schrijft Wright bij The Race. 'Natuurlijk heeft de Formule 1 te maken met de stijgende inflatie, maar dat hebben alle bedrijven die met financiële reglementen te maken hebben.'

'De financiële reglementen zijn geïmplementeerd om de sport te beschermen', gaat de commercieel directeur van Andretti Autosport verder. De huidige limiet ligt op 140 miljoen dollar (omgerekend ongeveer 130 miljoen euro, red.). Wright ziet dat de Formule 1 hiermee de juiste weg is ingeslagen. 'Het moet voorkomen dat teams in handen komen van mensen die miljarden te spenderen hebben en zo de sport ruïneren. Zo blijft de Formule 1 het toppunt van de motorsport. Ik zie dat als een positieve ontwikkeling.'

De oplossingen voor F1-teams

Meerdere renstallen in de Formule 1 hebben ook al uitgesproken dat zijn liever niet zien dat het budgetplafond verhoogd wordt. Andere teams wijzen weer naar de stijgende energie- en vrachtkosten. Wright heeft enkele oplossingen. 'Teams moeten misschien op zoek moeten gaan naar andere leveranciers, bezuinigen op bepaalde aspecten, of minder mensen meenemen naar de races. Teams moeten in het algemeen gewoon efficiënter worden in het beheren van hun financiën in deze tijden van hoge inflatie', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws