Vowles ziet enorme uitdaging voor Mercedes: 'Red Bull en Ferrari evolueren' Formule 1
Formule 1

Vowles ziet enorme uitdaging voor Mercedes: 'Red Bull en Ferrari evolueren'

Vowles ziet enorme uitdaging voor Mercedes: 'Red Bull en Ferrari evolueren'

James Vowles, hoofdstrateeg bij Mercedes, stelt dat er in de fabrieken keihard gewerkt wordt om het gat te dichten naar Ferrari en Red Bull Racing. Mercedes loopt in 2022 achter de feiten aan, en daar moet spoedig verandering in komen. Dit is een flinke uitdaging, weet de Mercedes-topman, want de concurrentie zit niet stil.

'Ik denk dat mensen vaak het raceteam op TV zien en denken dat dat het hele team is. Dat is niet het geval. Wij hebben het geluk dat in Brackley en Brixworth honderden mensen de hele dag werken om onze auto competitief te maken', meldt Vowles in een interview met Express na het race-weekend in Melbourne. Daar wist Mercedes wederom een podiumplaats te pakken wegens het wegvallen van Max Verstappen en Carlos Sainz.

Vowles weet dat in Brackley, waar de fabriek van Mercedes staat, en Brixworth, waar de motor van de Duitsers ontwikkeld en geproduceerd wordt, het team op volle toeren draait: 'Het werk dat verricht wordt tussen de races in is enorm. Er worden componenten en upgrades ontwikkeld, terwijl er gekeken wordt naar hoe we de auto naar een hoger niveau kunnen tillen wat betreft het chassis en de krachtbron.'

Bookies zien Ferrari en Leclerc op eindzege afstormen in Italiaanse thuisrace

Red Bull en Ferrari ontwikkelen door

'Ik vermoed dat onze concurrenten zullen evolueren', waarschuwt hij echter. 'Wij moeten zorgen dat wij daar minstens bij mee kunnen komen. We kijken nu naar wat er in Melbourne gebeurd is, en wat we door kunnen voeren voor Imola.' Naast het feit dat Mercedes dus enkele tienden goed moet maken ten opzichte van de concurrentie moet het ook rekening houden met dat Red Bull en Ferrari vrolijk doorontwikkelen.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws