Ferrari verrast Wolff: 'Voorheen lagen ze 14 pk achter, nu 14 pk voor' Formule 1
Formule 1

Ferrari verrast Wolff: 'Voorheen lagen ze 14 pk achter, nu 14 pk voor'

Ferrari verrast Wolff: 'Voorheen lagen ze 14 pk achter, nu 14 pk voor'

De snelheidstoename van Ferrari in 2022 heeft Toto Wolff verrast. De Mercedes-teambaas had in het hybridetijdperk altijd de sterkste krachtbron van het veld tot zijn beschikking, maar dit lijkt inmiddels niet meer het geval te zijn. Ferrari heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een motor die significant meer vermogen levert dan die van de concurrenten.

'We hebben Ferrari een grote stap zien maken', erkent Wolff, die zijn verhaal doet bij het Spaanse AS. 'Voorheen liepen ze zo'n 14 pk achter, nu liggen ze 14 pk voor', voegt de Oostenrijker daaraan toe. Een deel van deze snelheidstoename lijkt Ferrari te danken te hebben aan hoe de motorafdeling en brandstofleverancier Shell omgegaan zijn met de wissel naar E10-brandstof.

Wolff: 'Nog nooit een team zoveel progressie zien boeken'

Mercedes liep in het hybridetijdperk altijd voor wat motorvermogen betreft. Elk jaar deed de Duitse renstal daar een schepje bovenop en het ontwikkelingsvermogen van de concurrenten was niet voldoende om ze bij te halen, tot nu: 'Ik heb nog nooit een team zoveel progressie zien boeken in zo'n korte tijd. Ze hebben bewezen dat ze dat kunnen.'

'Ik kan ze alleen maar feliciteren', concludeert Wolff. De opleving van de Ferrari-krachtbron is bij de klantenteams ook goed te zien. Haas en Alfa Romeo presteren in 2022 namelijk ook goed. Zij hebben eveneens motorblokken van Italiaanse makelij achterin liggen. Na de snelheidstoename van Ferrari lijkt het het veld aan te voeren op motorvermogen, gevolgd door Honda. Renault en Mercedes lijken over een beperktere hoeveelheid vermogen te beschikken.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws