Steiner benadrukt belang van goede voorbereiding voor sprintrace-weekend in Imola Formule 1
Formule 1

Steiner benadrukt belang van goede voorbereiding voor sprintrace-weekend in Imola

Steiner benadrukt belang van goede voorbereiding voor sprintrace-weekend in Imola

Günther Steiner voorspelt een lastig Grand Prix-weekend in Imola. De Grand Prix van Emilia Romagna kent de eerste sprintrace van 2022, en dat brengt de nodige problemen met zich mee. De voorbereiding op de race is heel erg belangrijk, benadrukt de Haas-teambaas. Vervolgens laat hij zich ook uit over de nieuwe circuits die toegevoegd worden aan de F1-kalender, en de daaropvolgende vrees dat klassieke races zullen verdwijnen.

'Het gaat uitdagend worden', stelt de Italiaan in een persbericht van de Amerikaanse renstal. 'We hebben immers maar één vrije training om de afstelling in orde te krijgen. Omdat we nog relatief weinig ervaring hebben met deze bolides gaat dat geen gemakkelijke opgave worden.' Na de eerste vrije training gaat men de kwalificatie al in, en vanaf dat moment kunnen er enkel nog kleine aanpassingen doorgevoerd worden aan de auto's.

Vervelend voor Haas, dus, maar Haas is zeker niet het enige team dat hier last van gaat hebben. 'Iedereen heeft hier mee te maken', weet de teambaas. 'Teams die goed voorbereid naar Italië komen, hebben een betere auto. Ik denk dat het voor het kampioenschap goed is om sprintraces te verrijden.' Het voorbereidende werk kan voor de wedstrijd op Imola dus doorslaggevend zijn.

Bookies zien Ferrari en Leclerc op eindzege afstormen in Italiaanse thuisrace

Imola terug op de kalender

Met Imola doet de F1 een circuit aan dat veel historische waarde kent. Steiner: 'Imola werd vanwege de pandemie plotseling weer toegevoegd aan de kalender omdat andere locaties wegvielen. De race viel in de smaak en ze vonden de financiering om een race te organiseren.' Zo wist het illustere circuit relatief gemakkelijk weer een plekje op de kalender te bemachtigen.

De toekomst van de tweede race in Italië staat echter allesbehalve vast, meent Steiner: 'Blijft de race op de kalender staan? Geen idee. Vertrekken er andere races? Absoluut. Er is geen goed of fout antwoord, het gaat om het financiële en culturele plaatje, en waar er de meeste interesse heerst (in de sport, red.).' Dat sommige klassieke wedstrijden het veld moeten ruimen voor nieuwe evenementen, daar lijkt Steiner vrede mee te hebben.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws