Webber over kampioensstrijd: 'Verstappen kan het met nog drie races te gaan beslissen' Formule 1
Formule 1

Webber over kampioensstrijd: 'Verstappen kan het met nog drie races te gaan beslissen'

Webber over kampioensstrijd: 'Verstappen kan het met nog drie races te gaan beslissen'

Mark Webber verwacht dat Max Verstappen en Red Bull Racing zullen blijven domineren dit seizoen. Volgens de oud-Formule 1-coureur is Verstappen op weg naar zijn tweede wereldkampioenschap. Het zal mogelijk minder spannend worden dan vorig seizoen, want Webber is er zeker van dat de Oostenrijkers over een auto beschikken die niet te evenaren is door andere teams, evenals de prestaties van de Nederlander.

'Red Bull zal dit kampioenschap blijven domineren', begint Webber tegenover The Guardian. 'Ze hebben een auto die heel goed is op downforce-niveau, op alle compounds van banden. Het is als een tennisser op alle ondergronden of een golfer op alle holes, kort, lang, chippen, putten, rijden, de Red Bull kan alles. Red Bull heeft op dit moment een antwoord op alles. Max kan het op deze manier met nog drie races te gaan beslissen.'

Verstappen zal meer punten pakken dan Pérez

Ondanks dat Sergio Pérez het Verstappen een paar keer moeilijk wist te maken, verwacht Webber dat de Limburger het gewoon zal afmaken tegenover de Mexicaan. 'Ik hou veel van Sergio, maar in de loop van het seizoen zal Max een manier vinden om meer punten te verzamelen. In Azerbeidzjan reed Max van hem weg en won hij. In Canada regende het, was het droog en kwam er kou bij kijken, maar Max was het hele weekend fenomenaal.'

Webber heeft zelf goede herinneringen aan zijn tijd bij Red Bull, en dat ziet hij nu weer terug. 'Ik weet dat ze graag leveren onder druk. Strategisch gezien zijn ze moedig, ze zijn vrij, zelfs met de prijzenkast die ze hebben. Geef ze een opdracht en ze gaan er gewoon mee door. Hanna Schmitz, de racestrateeg, was er ook toen ik er zat. Dezelfde mensen hebben de moeilijke tijden en de geweldige tijden meegemaakt, dat is iets waar ik echt bewondering voor heb', sluit Webber af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws