Weerbericht GP Singapore | Zware regenval in Singapore, racestart uitgesteld met minimaal een half uur Formule 1
Formule 1

Weerbericht GP Singapore | Zware regenval in Singapore, racestart uitgesteld met minimaal een half uur

Weerbericht GP Singapore | Zware regenval in Singapore, racestart uitgesteld met minimaal een half uur

Komend weekend keert het Formule 1-circus na een afwezigheid van drie jaar terug naar Singapore. De Grand Prix op het Marina Bay Street Circuit heeft al tot de nodige memorabele momenten geleid. Zo is de editie van 2008 onlosmakelijk verbonden met het beruchte 'crashgate-schandaal' en zo zal menig Max Verstappen-fan nog wel eens terugdenken aan 2017, toen de Nederlander in de sandwich tussen Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen belandde. Dit weekend kan er met de mogelijke tweede wereldtitel voor Verstappen opnieuw een historisch moment plaatsvinden. Maar het weer kan een belangrijke rol gaan spelen.

De Formule 1-coureurs krijgen namelijk te maken met de nodige regenbuien. Op donderdag zullen deze buien waarschijnlijk vooral in de ochtend vallen en ook op vrijdag lijken de onweersbuien na de middag te stoppen. Volgens Weather.com is er op vrijdag een kans van 59 procent op regen. Wel zal het met temperaturen boven de dertig graden zwoel aanvoelen.

Kwalificatie en race mogelijk nat

Het weerbeeld lijkt de rest van het weekend in Singapore niet heel anders te zijn. Op zaterdag ontstaan er in de middag onweersbuien en is er een kans van zestig procent op neerslag. Desondanks zullen de temperaturen met 31 graden weer tropisch warm aanvoelen. De kans op een natte kwalificatie lijkt reëel te zijn.

Ook op zondag lijkt er weinig beterschap voor de coureurs. Opnieuw zullen er onweersbuien verschijnen en met een kans van zeventig procent op regen, doen de teams er verstandig aan om de regenbanden vast klaar te zetten. Tevens zal het kwik opnieuw stijgen tot boven de dertig graden. De coureurs kunnen zich opmaken voor een zwaar weekend.

Also read

Weerupdate Singapore 14.00u (01/10) | Kans op regen tijdens kwalificatie niet groot

Eerder op de dag kon de derde vrije training pas na een half uur van start gaan vanwege de hevige regenval. De Formule 1-coureurs lijken het ergste nu achter de rug te hebben. Volgens Weather.com is er de komende uren slechts een kans van minder dan twintig procent op regen. Zoals het er nu naar uitziet, is er een zeer aannemelijke kans dat de kwalificatie onder betere omstandigheden plaats zal vinden dan vanochtend.

Weerupdate Singapore 11:18u (02/10) | Voornamelijk bewolkt tijdens de race, weer kan wel omslaan

Waar het pijpenstelen regende op de dag van de derde vrije training en de kwalificatie, lijkt het droog te blijven op de racedag. Volgens Weather.com is het voornamelijk bewolkt en de luchtvochtigheid is aardig hoog. De temperaturen liggen rond de 30 graden en de kans op regen is klein, zo'n 40 procent, wist sportjournalist Erik van Haren te melden. Het weer kan in Singapore wel ieder moment omslaan, dus het is niet honderd procent zeker dat het droog blijft.

Weerupdate 13.25u (02/10) | Zware regenval in Singapore, racestart uitgesteld met minimaal een half uur

Het regent momenteel ongelooflijk hard in Singapore. De wedstrijdleiding heeft aangegeven dat de startprocedure volledig is uitgesteld, waardoor de race ook niet om 14.00u Nederlandse tijd zal beginnen. De race zal minimaal een half uur later beginnen, maar de kans is aanwezig dat de Grand Prix nog later van start zal gaan. De pitstraat is inmiddels wel open en de regen is enigszins in intensiteit verminderd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws