Ferrari heeft bijzondere theorie: 'Crash Leclerc bevestiging van werking van updates' Formule 1
Formule 1

Ferrari heeft bijzondere theorie: 'Crash Leclerc bevestiging van werking van updates'

Ferrari heeft bijzondere theorie: 'Crash Leclerc bevestiging van werking van updates'

Ferrari weet een positieve draai te geven aan de crash van Charles Leclerc tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami. Volgens rijderscoach Jock Clear zou het ongeluk een gevolg zijn van de updates die de Scuderia afgelopen weekend meebracht - en de bevestiging van de werking ervan.

Clear legt tegenover RaceFans uit dat de updates bedoeld waren voor betere stabiliteit van de SF-23 op hoge en mediumsnelheid en daarom mee zijn genomen naar Miami. 'Dit was namelijk een baan waarop dat wordt blootgelegd. En dat hebben we zaterdag gezien', wijst de Engelsman op de crash van Leclerc in bocht zeven. De updates werkten naar verwachting en de coureurs waren volgens Clear ook comfortabeler.

Verstappen begaat bijna zelfde fout als Leclerc

Dat geeft de Ferrari-ingenieur te denken. 'Misschien is dat wat we zaterdag van Charles zagen wel de bevestiging van de werking van de updates. Hij ging er namelijk echt voor in de hogesnelheidsbochten en wat je zag, was wat je zag.' Clear wijst ook op een fout die Max Verstappen eerder die sessie maakte, eveneens in bocht zeven. Een grote crash bleef uit, maar de Nederlander moest zijn ronde wel afbreken.

'Max had tijdens zijn eerste poging in Q3 hetzelfde probleem', legt Clear dan ook uit. 'Misschien niet zo dramatisch, maar hij moest zijn ronde wel afbreken na het gewiebel op die kerb. Dat krijg je ook met grondeffectauto's als ze het oppervlak raken, dan verlies je als het ware alle neerwaartse druk. Dat zagen we gebeuren met Charles in bocht zes. Dan wordt de auto heel lastig. Dus ja, ironisch genoeg was dit dus een bevestiging van wat we wilden met het verbeteren van de auto. Charles ging ervoor, alleen net iets te veel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws