Williams helpt Albon om wat harder te zijn buiten de baan Formule 1
Formule 1

Williams helpt Albon om wat harder te zijn buiten de baan

Williams helpt Albon om wat harder te zijn buiten de baan

Jost Capito zegt dat Williams Alexander Albon helpt om meer een vechter buiten de auto te zijn tijdens zijn eerste Formule 1-seizoen bij het team. Volgens de teambaas is de Britse Thai soms nog wat te lief en mag hij wat harder zijn voor de engineers. Volgens Capito wordt de relatie tussen Albon en het team steeds beter. Ook zou Albon veel geleerd hebben van vorig seizoen, toen hij geen zitje in de Formule 1 had.

Albon keerde dit jaar terug naar de Formule 1-grid nadat hij vorig seizoen in een reserverol bij Red Bull Racing had doorgebracht, omdat hij uit de line-up van het team was geschrapt na een moeilijke 2020-campagne. Albon heeft tot nu toe indruk gemaakt tijdens zijn tijd bij Williams en scoorde dit jaar alle drie de punten met de tiende plaats in Australië en de negende in Miami.

Beide resultaten kwamen ondanks Williams' worsteling om regelmatig met het middenveld te concurreren, waarbij de Brit regelmatig beter presteerde dan teamgenoot Nicholas Latifi. Albon zei vorige week in Frankrijk dat hij het gevoel had dat hij zijn vertrouwen bij Williams had herwonnen en zich bij het team nestelde.

'We helpen Albon om wat harder te worden'

Williams-teambaas Capito zei tegenover Autosport dat hij erg onder de indruk was van Albon. 'Als hij zijn helm op doet, wordt hij een echte vechter', zei Capito. 'We proberen hem te helpen en zeggen, je kunt ook een beetje meer een vechter zijn buiten de auto, als je met de ingenieurs praat, wees dan wat strenger tegen hen.'

Hij vervolgt: 'Ik denk dat nu de relatie met de coureur en de ingenieurs dichterbij komt, dit ook veel beter wordt, Maar we zijn erg onder de indruk van hem. Het jaar uit de auto deed hem heel goed begrijpen hoe de dynamiek van een coureur en het team werkt. Hij heeft het team van buitenaf met de coureurs zien werken en ik denk dat dat hem enorm helpt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws