Vettel beëindigt Formule 1-carrière aan eind van F1-seizoen 2022 Formule 1
Formule 1

Vettel beëindigt Formule 1-carrière aan eind van F1-seizoen 2022

Vettel beëindigt Formule 1-carrière aan eind van F1-seizoen 2022

Sebastian Vettel gaat met pensioen aan het eind van het 2022-seizoen van de Formule 1, zo wordt aangekondigd op de officiële site van Aston Martin. De viervoudig wereldkampioen wordt al langere tijd gelinkt aan zijn pensioen en nu is het officieel.

Vettel debuteerde in 2007 bij BMW Sauber tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten en pakte direct een punt tijdens zijn debuut. Hij werd hierna coureur bij Toro Rosso, waarmee hij op verrassende wijze de Grand Prix van Italië won een jaar later. In 2009 werd de Duitser gepromoveerd naar Red Bull Racing, waar hij in zijn eerste jaar tweede werd in de titelstrijd.

Red Bull en Vettel bleken tussen 2010 en 2013 vervolgens een niet te kloppen-duo. De inmiddels 35-jarige werd samen met het team uit Milton Keynes viermaal op rij wereldkampioen van de Formule 1. Na een teleurstellend 2014-seizoen verhuisde Vettel naar Ferrari, waarmee hij in 2017 en 2018 voor de titel vocht. Deze gingen allebei verloren aan Lewis Hamilton. Sinds 2021 rijdt de Heppenheimer voor Aston Martin.

Vettel vertelt over keuze voor F1-pensioen

Vettel heeft op dit moment 53 overwinningen en is daarmee de op-twee-na meest succesvolle F1-coureur aller tijden achter Hamilton en jeugdheld Michael Schumacher. Het was dus een uiterst succesvolle carrière van de Duitser en hij is dankbaar voor zijn tijd in de koningsklasse van de autosport: 'Ik had het voorrecht om de afgelopen vijftien jaar samen te mogen werken met de meest fantastische mensen. Er zijn veel te veel mensen om op te noemen en te bedanken.'

Aston Martin haalde de viervoudig kampioen binnen voor het 2021-seizoen en hoewel Vettel beseft dat het niet altijd even makkelijk is geweest bij het Britse team, kijkt hij met een goed gevoel terug op zijn tijd bij de renstal: 'Voor mij is het duidelijk dat hier een team wordt neergezet dat de komende jaren zal vechten op het hoogste niveau', aldus de 35-jarige.

Over zijn pensioen zegt Vettel: 'De beslissing was ingewikkeld voor mij om te maken. En ik heb veel tijd gespendeerd aan het nadenken hierover. Aan het eind van dit jaar wil ik iets meer reflecteren op waar ik me in de toekomst op zal richten. Als vader is het voor mij ook duidelijk dat ik meer tijd wil spenderen met mijn familie.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws