Aston Martin reageert op stoppen Vettel: 'Het was een voorrecht om met hem te werken' Formule 1
Formule 1

Aston Martin reageert op stoppen Vettel: 'Het was een voorrecht om met hem te werken'

Aston Martin reageert op stoppen Vettel: 'Het was een voorrecht om met hem te werken'

Teambaas Mike Krack en eigenaar Lawrence Stroll hebben gereageerd in een persbericht op het vertrek van Sebastian Vettel. De Duitse-coureur maakte donderdagmiddag bekend om na dit seizoen te gaan stoppen. Vettel wil meer tijd met zijn familie gaan doorbrengen, zo maakte hij bekend. Krack en Stroll bedanken de coureur en stellen dat het een voorrecht was om met hem te werken. Krack denkt dat Vettel één van de architecten onder het toekomstige succes van Aston Martin zal zijn.

Stroll trapt af: 'Ik wil Vettel uit de grond van mijn hart bedanken voor het geweldige werk dat hij het afgelopen anderhalf jaar heeft gedaan voor Aston Martin. We hebben hem duidelijk gemaakt dat we wilden dat hij volgend jaar bij ons zou blijven, maar uiteindelijk heeft hij gedaan wat hij denkt dat goed is voor zichzelf en zijn gezin, en dat respecteren we natuurlijk.'

Hij vervolgt: 'Hij heeft een aantal fantastische races voor ons gereden en achter de schermen zijn zijn ervaring en expertise met onze ingenieurs buitengewoon waardevol geweest. Hij is een van de grootsten aller tijden in de Formule 1 en het was een voorrecht om met hem kunnen werken. Hij zal voor ons blijven racen tot en met de Grand Prix van Abu Dhabi in 2022, wat zijn 300e Grand Prix-inschrijving zal zijn. We zullen hem een ​​fantastisch afscheid geven.'

'Vettel is één van de architecten onder ons toekomstige succes'

Teambaas Krack roemt de bijdrage van de Duitser: 'Vettel is een geweldige coureur, hij is snel, intelligent en strategisch. Natuurlijk gaan we die kwaliteiten missen. We hebben echter allemaal van hem geleerd en de kennis die we hebben opgedaan door met hem samen te werken, zal ons team ten goede blijven komen.

'Aston Martin is een geweldig project, met onbeperkt potentieel, en het basiswerk dat hij vorig jaar heeft gedaan en dit jaar nog steeds doet, is cruciaal. Als we volledig de concurrentiestrijd kunnen aangaan, en dat zullen we, zal Vettel een van de architecten van dat toekomstige succes zijn, en we zullen hem daar altijd dankbaar voor zijn', zo sluit de Luxemburger af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws