Schumacher schetst geen rooskleurig toekomstbeeld F1: 'De autosport is nu verkouden' Opinie
Opinie

Schumacher schetst geen rooskleurig toekomstbeeld F1: 'De autosport is nu verkouden'

Schumacher schetst geen rooskleurig toekomstbeeld F1: 'De autosport is nu verkouden'

Ralf Schumacher is er niet gerust op dat de doorstroom van jonge talenten naar de Formule 1 helemaal niet lijkt te worden bevorderd. Volgens de oud-coureur worden de coureurs in de koningsklasse zo alleen maar ouder en ouder, en kan het zijn dat jonge talentvolle coureurs het al opgeven nog voordat ze in de koningsklasse terechtkomen. Schumacher deed zijn uitspraken nadat het Formule 1-debuut van Oliver Bearman veel indruk maakte tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Het is al steeds moeilijker voor jonge talenten om door te stromen naar de Formule 1, maar helemaal voor de jonge coureurs die niet over de juiste financiële middelen beschikken. Oud-coureur Schumacher ziet daar dan gelijk ook een groot verschil in met zijn eigen pad naar de Formule 1. 'Ik denk niet dat onze weg vandaag de dag op dezelfde manier zou verlopen, omdat de vraag naar autosport toen anders was', zei Schumacher tegen Sky, 'Maar vooral vanuit Duits perspectief was er een honger, een behoefte om de achterstand in te halen. Als ik zie wat er met Michael (Schumacher, red.) is gebeurd, het was ongelooflijk. Dat hielp ook om de weg vrij te maken voor veel Duitse coureurs.'

Volgens de analist was talent belangrijker dan geld in zijn tijd, maar tegenwoordig is het mogelijk 'dat geld het kan winnen van talent, omdat je zoveel tijd in de kart of in de auto hebt gezeten dat je dat (Formule 1-coureur zijn, red.) kan leren.' Schumacher hoopt dat er meer testdagen in de Formule 1 voor jonge coureurs kunnen komen, 'om de vicieuze cirkel te doorbreken, om jonge coureurs weer een kans te geven.'

Schumacher richt pijlen op Alonso

Schumacher richt daarbij zijn pijlen op Fernando Alonso, die op 42-jarige leeftijd nog altijd in de koningsklasse rondrijdt, en vindt het jammer dat mede daardoor jonge talenten, zoals Formule 2-kampioenen Felipe Drugovich en Theo Pourchaire, geen kans krijgen. 'Niets tegen Alonso, maar het kan niet het doel van de Formule 1 zijn om steeds ouder te worden', aldus Schumacher.

De oud-F1-coureur voorspelt ook niet veel goeds voor de Formule 1, als de doorstroom van jong talent geen prioriteit krijgt. 'De autosport is nu verkouden betreffende de volgende generatie. En dan gaat het hoesten. Wanneer de sponsors, de investeerders, de vaders niet meer geloven in het promoten van jong talent, omdat ze toch nergens komen. En dan hebben we het over enorme sommen geld die ergens moeten terugkomen. En dan is er op een gegeven moment niemand meer geïnteresseerd. Ik denk dat dat gevaarlijk is', schetst Schumacher een niet al te optimistisch toekomstbeeld van de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws