Winkelman geeft voorkeur aan ander circuit dan Las Vegas: 'Had die baan afgestoft à la Zandvoort' Formule 1
Formule 1

Winkelman geeft voorkeur aan ander circuit dan Las Vegas: 'Had die baan afgestoft à la Zandvoort'

Winkelman geeft voorkeur aan ander circuit dan Las Vegas: 'Had die baan afgestoft à la Zandvoort'

Ziggo Sport-analist Rick Winkelman ziet liever een ander Amerikaans circuit terugkeren op de kalender dan Las Vegas. Volgens de commentator was het beter als de FOM dat circuit had laten opknappen à la Zandvoort dan dat er een compleet nieuw circuit gebouwd moest worden in de woestijnstaat. Winkelman heeft het idee dat de Formule 1 alles op alles heeft gezet om de race in Las Vegas te organiseren.

Winkelman, die al een tijdje meegaat in de wereld der autosport en dan met name NASCAR, heeft geen hoge pet op van het nieuwe circuit in de Verenigde Staten. Met de komst van Las Vegas kent de Verenigde Staten maar liefst drie Grands Prix, en daarvan is de race over The Strip de laatste van de drie die op de 2023-kalender staan. Last but definitely not least, want de F1 heeft groots uitgepakt door een race te organiseren in een stad die het toneel is van casino's, glitter en over the top glamour. Daar heeft Winkelman helemaal niks mee. 'Ik had de voorkeur gegeven aan een bestaand circuit in de Verenigde Staten', begint de Ziggo Sport-analist in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com.

'Daar hadden ze dan van gezegd: hier kan je nooit meer een race organiseren! Had dat circuit dan geschikt gemaakt voor de F1', oordeelt Winkelman. Daarbij vind hij dat er een voorbeeld kan worden genomen aan Zandvoort. Het historische circuit in de duinen is helemaal over de kop gegaan om in orde te maken voor de Formule 1. 'Daar hebben ze twee kombochten aangelegd, en dat vind ik al heel wat. Zoiets hadden ze moeten doen. Had Watkins Glen gepakt. Als raceliefhebber had ik liever gezien dat ze Watkins Glen à la Zandvoort hadden afgestoft en klaar hadden gemaakt voor de Formule 1', aldus Winkelman.

Las Vegas heeft een behoorlijk prijskaartje: 'Het werd tien procent duurder'

Een idee als dat van Winkelman zag de Formule 1 blijkbaar niet zitten. In de plaats daarvan werd alles op alles gezet om een race in Las Vegas te organiseren. 'Ze kunnen zich geen afgang veroorloven', vervolgt de Ziggo Sport-Analist. 'Het is al zo vaak benoemd dat het tien procent duurder werd en er is al zoveel geld ingepompt. Ze doen er dan nog eens tien procent bij, dan mag het niet fout gaan', zegt Winkelman, die nog aan afwachtende houding aanneemt betreffende zijn verwachtingen voor het raceweekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws