Wolff baalt van aanvaring met Verstappen: 'In vrije lucht hadden we dezelfde pace als de kop' Formule 1
Formule 1

Wolff baalt van aanvaring met Verstappen: 'In vrije lucht hadden we dezelfde pace als de kop'

Wolff baalt van aanvaring met Verstappen: 'In vrije lucht hadden we dezelfde pace als de kop'

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, heeft gereageerd op het incident dat plaatsvond tussen Max Verstappen en George Russell tijdens de Grand Prix van Las Vegas. Volgens de teambaas was de race in Vegas opnieuw een race met pech voor het team van Mercedes, want ze hadden in de basis dezelfde pace in vrije lucht als de kop van het veld.

Russell en Verstappen raakten verwikkeld in een heftige strijd om de vierde plaats, met een botsing tot gevolg. De Nederlandse coureur probeerde aan de binnenkant te komen in bocht 14, maar Russell merkte Verstappen niet op en stuurde in op hem bij de apex.

Zowel Russell als Verstappen liepen door het incident schade op aan hun bolides. De brokstukken van het incident leidden tot een Safety Car-situatie. Na onderzoek constateerden de stewards dat Russell de schuldige was en legden hem een tijdstraf van vijf seconden op.

Ongelukkige gebeurtenissen

'Deze race vat ons seizoen samen. Een snelle auto die in staat is om te vechten voor een podiumplaats,' legt Wolff uit tegenover internationale media. Het team van Mercedes had voorafgaand aan de Grand Prix van Las Vegas een van haar slechtste raceweekends ooit tijdens de Grand Prix in Brazilië. Het team hoopte op een beter weekend in Las Vegas.

Volgens de teambaas had Mercedes dit weekend opnieuw niet het geluk aan haar kant staan. 'Ik denk dat de situatie met Max ongelukkig was,' vertelt hij. Wolff is van mening dat zonder het incident tussen Russell en Verstappen er meer op tafel lag voor de jonge Mercedes-coureur. 'Als we kijken naar het tempo in de vrije lucht, hadden we dezelfde basis als degenen die vooraan reden,' legt hij uit.

Al met al is Wolff niet geheel tevreden met de resultaten die het team heeft kunnen neerzetten in Las Vegas. 'Het vat het seizoen samen dat we hebben gehad. Je maakt je eigen geluk, maar wij hadden meer pech,' aldus de Mercedes teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws