Verstappen zingt luidkeels mee met Elvis Presley: 'Ik kon ze niet in de steek laten!' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen zingt luidkeels mee met Elvis Presley: 'Ik kon ze niet in de steek laten!'

Verstappen zingt luidkeels mee met Elvis Presley: 'Ik kon ze niet in de steek laten!'

Max Verstappen won in Las Vegas zijn 53ste Grand Prix en kwam net als in Brazilië zingend over de streep, al vindt hij wel dat hij nog wat zanglessen kan gebruiken. De Nederlander vond het uiteindelijk een leuke race en is tevreden met het het verloop ondanks de kleine incidentjes, zoals de tijdstraf en de aanraking met George Russell.

Verstappen nam in de eerste bocht van de openingsronde de leiding al over van Charles Leclerc, maar duwde de Monegask daarbij wel van de baan. Hij kreeg daarvoor een tijdstraf van vijf seconden die hij afloste tijdens zijn eerste pitstop. De Limburger kwam in het middenveld terecht en moest dus zijn weg naar voren weer zien te vinden. Dat lukte, en hij kwam uiteindelijk als eerste over de streep. Om het te vieren liet Red Bull Racing een bekend nummer van Elvis Presley over de boordradio horen, waarbij Verstappen luidkeels meezong. 'Christian zette me wel in de spotlights, dus ik kon ze niet laten hangen, ik moest wel zingen!' lacht Verstappen in de persconferentie na afloop van de race.

''Maar ik heb zeker wat lessen nodig, dus ik moet naar Geri (vrouw van Horner en Spice Girl, red.) gaan en een afspraak maken, denk ik', vervolgt de 26-jarige met een knipoog. Aan het begin van de race kende Verstappen echter een paar tegenslagen, maar al met al vond hij het toch wel een leuke race. 'Ik verwachtte de hele tijd al een goede race hier. Het was gewoon, zoals ik al zei, vier lange rechte stukken, lage snelheidsbochten, en dus verlies je niet veel downforce', zegt de drievoudig wereldkampioen. 'Dus dat is nooit echt mijn probleem geweest. Maar ja, vandaag was het leuk. Dat is het enige wat ik erover wil zeggen.' Verstappen liet eerder al weten dat hij totaal geen fan was van de show eromheen, maar toch heeft hij genoten van de race. 'Ik hoop dat iedereen het leuk vond.'

Vijf seconden maakten het wel moeilijk

In het begin van de race duwde Verstappen zijn rivaal van Ferrari van de baan en kreeg daarvoor een tijdstraf van vijf seconden. 'Het was natuurlijk een beetje hectisch in het begin met de straf van vijf seconden en toen we stopten vanwege het bandenprobleem - we zijn niet erg sterk op de mediums op de een of andere manier - en kwam ik een beetje in het verkeer terecht en moest ik geduldig zijn om door het verkeer voor me heen te gaan', legt de Nederlander uit. 'En we waren op de goede weg. Toen had ik natuurlijk mijn kleine incident met George. Ik denk dat hij me niet zag en toen beschadigde hij mijn voorvleugel. Maar gelukkig was de structuur nog steeds intact', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws