Verstappen stelt mening bij: 'Ik zat vol adrenaline op dat moment' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen stelt mening bij: 'Ik zat vol adrenaline op dat moment'

Verstappen stelt mening bij: 'Ik zat vol adrenaline op dat moment'

Max Verstappen heeft een enerverende Grand Prix van Las Vegas op zijn naam geschreven. Hoewel de uiteindelijke winnaar geen verrassing kan worden genoemd, moest Verstappen er wel hard voor werken. Zo raakte hij bij twee incidenten betrokken, waar hij in de persconferentie na afloop nog even op terugblikte.

Na de kwalificatie vreesde Verstappen nog dat hij beter als derde dan als tweede had kunnen starten. De Nederlander dacht dat het vanaf de vuile kant van de grid lastig zou worden om goed van zijn plek te komen, en het vooruitzicht werd er niet beter op toen er olie terechtkwam op de startplekken van Verstappen en nummer vier Pierre Gasly. Toch kwam Verstappen verrassend goed weg, en zo waagde hij meteen in de eerste bocht een uitremactie.

Verstappen geeft ongelijk toe

De Red Bull Racing-coureur kwam hierbij buiten het circuit terecht, tot onvrede van polesitter Charles Leclerc, die meteen tot actie maande. Bij Red Bull spoorde het team Verstappen echter aan om zijn plek niet in te leveren, en nadat de 26-jarige vijf seconden straf had gekregen, reageerde hij dan ook gevat: 'Prima jongens, doe ze de groeten.' Verstappen viel dankzij de straf en een niet al te overtuigende openingsstint terug, maar won de race alsnog.

'We remden allebei best laat om de positie te verdedigen, maar ik zat een beetje aan de binnenkant', zei de Limburger over het voorval bij de persconferentie. 'Zodra je hier van de ideale lijn gaat, ligt er heel weinig grip. Dat is precies wat er gebeurde. Ik remde en er was geen grip. Ik wilde Charles niet van de baan duwen, maar ik kon niet voldoende afremmen, en bleef maar op vier wielen glijden. Op dat moment zat ik vol adrenaline en was ik niet blij met de beslissing', zegt Verstappen over zijn snijdende opmerkingen. 'Als ik er nu op terugkijk, was het waarschijnlijk de juiste keuze.'

Verstappen mild voor Russell

Eind goed, al goed, en dus spaarde Verstappen George Russell na afloop ook. 'Hij deed het niet opzettelijk. Hij verwachtte gewoon niet dat ik hem daar ging inhalen. Zo voelde het in ieder geval aan. Ik zette mijn auto gewoon aan de binnenkant, en hij stuurde in alsof er niemand zat, dus ik gok dat hij me niet gezien had', aldus Verstappen, wiens woorden door Russell beaamd werden. Het duo kwam al met elkaar in aanraking in de sprintrace in Azerbeidzjan, en dat leverde destijds een verhitte discussie op.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws