Wolff hoopt stappen te zetten in Imola: 'Voordeel van Ferrari en Red Bull verkleinen' Formule 1
Formule 1

Wolff hoopt stappen te zetten in Imola: 'Voordeel van Ferrari en Red Bull verkleinen'

Wolff hoopt stappen te zetten in Imola: 'Voordeel van Ferrari en Red Bull verkleinen'

Toto Wolff kijkt reikhalzend uit naar het aankomende Grand Prix-weekend in de Formule 1 na de race in Australië. Aankomend weekend staat de Grand Prix van Emilia Romagna op het programma. De coureurs keren voor het derde jaar op rij terug op het circuit in Imola. Mercedes hoopt het gat naar Ferrari en Red Bull Racing enigszins te kunnen dichten.

'We kijken vooruit naar Imola en het eerste sprintweekend van het seizoen', zegt Wolff in een persbericht van Mercedes. 'Het is een historisch, old-school circuit met een uitdagende lay-out waar de coureurs van houden. De kwalificatie zal belangrijk zijn, want het is een krap circuit met veel bochtencombinaties. Het wordt interessant om te zien hoe de 2022-auto's dit tackelen.' Door het sprintraceformat zal de kwalificatie nu op vrijdag zijn, terwijl op zaterdag de sprintrace zelf zal worden verreden.

Wolff: 'Onze kansen maximaliseren'

Vorig Grand Prix-weekend op Albert Park wist Mercedes met George Russell weer een podium te scoren. Lewis Hamilton eindigde op de vierde plek. 'Melbourne was een geweldig weekend voor de Formule 1 en voor ons ging de race beter dan verwacht. George en Lewis toonden allebei een sterke vorm, en ze namen een goed aantal punten mee voor het team. We hebben veel kunnen leren en we hebben onze kansen gemaximaliseerd. Dat moeten we blijven doen.'

Ondanks de positieve resultaten heeft de Duitse renstal nog niet de snelheid van Ferrari en Red Bull. Mercedes hoopt in Imola een kleine stap te kunnen zetten. 'We weten dat we niet de snelheid hebben van Ferrari en Red Bull. We werken keihard om hun voordeel zo klein mogelijk te maken. Iedereen heeft tijdens het paasweekend keihard gewerkt om de auto te verbeteren voor de volgende race. We moeten wel realistisch blijven, want het zal tijd kosten om de juiste stappen te zetten', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws